Santa Cruz de Tenerife, Kanariansaaret

St. Cruz tunnetaan arkkitehtuuristaan, puistoistaan, ostosmahdollisuuksistaan sekä karnevaaleistaan. Kaupunki on Kanariansaarten toiseksi suurin, mutta se on onnistunut säilyttämään perinteisen espanjalaisen kulttuurinsa. Kulttuurinjanoisille löytyykin nähtävää esimerkiksi kaupungin hyvästä museotarjonnasta.

Tutustuminen tähän iloiseen kanarialaiskaupunkiin kannattaa kannattaa aloittaa Plaza de España -aukiolta, joka on kaupungin keskus. Aukiolta lähtee lukuisia katuja, joista shoppailijan kannattaa valita Calle Castillo -kävelykatu. Sieltä löytyvät nimittäin kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet. Shoppailun lisäksi aukion ympäriltä löytyy niin ravintoloita, kahviloita kuin ihania terassejakin, joilla voi seurata espanjalaista elämänmenoa kahvikupin äärellä.

Mainio vierailukohde kaupungissa on myös César Manriquen suunnittelemat merivesialtaat, joiden ympärille levittäytyy valtava määrä aurinkotuoleja – ei kun köllimään! Aidolle rannalle kaipaavan kannattaa puolestaan suunnata kulkunsa kultahiekkaiselle Playa de las Teresitasille. Rantaa pidetään yhtenä Pohjois-Teneriffan hienoimmista.

Kaupungin suosituimpia kulttuurikohteita on Teneriffan parhaana museona pidetty luonnonhistoriallinen ja arkeologinen museo (Calle Fuente Morales), joka sijaitsee lähellä Plaza de España -aukiota. Toinen suosittu kohde on Tenerife Espacio de las Artes -nykytaiteen museo.