Karibia

Catalina Islands, Dominikaaninen tasavalta

Catalinan saari tai Isla Catalina on trooppinen saari, joka sijaitsee 2,4 km: n päässä mantereelta lähellä La Altagraciaa ja La Romanaa. Se on satunnainen kohde risteilyaluksille Karibian reiteillä. Costa Cruisesilla on yksityinen ranta Catalinan saarella.

Samana, Dominikaaninen tasavalta

Valkohiekkaisten hiekkarantojen reunustama Samana sijaitsee Dominikaanisen tasavallan koillisosassa Samanan niemimaalla. Samana on yksi suosituimmista ja kasvavista lomapaikoista, ja kohde tunnetaan erityisesti luonnostaan ja snorklauksesta.

La Romana, Dominikaaninen Tasavalta

La Romana on Dominkaanisen tasavallan pienempiä kaupunkeja ja samalla rantakohde. Koloniaalinen keskusta on yksi latinalaisen Amerikan kauneimmista, ja kaikista vanhin. La Romana on ensimmäinen paikka, jonne Kolumbus saapui ensimmäisellä purjehduksellaan Amerikoihin. 1600-luvun italialais-siirtomaatyylinen kylä Altos de Chavon on suosittu kohde useine kauppoineen.

Grand Turk, Turks- & Caicossaaret

Grand Turk on suosittu pysähdyskohde risteilyaluksille, eikä syyttä. Kristallinkirkas meri ja vesiaktiviteetit ovat paikan vetonauloja. Grand Turk onkin oiva kohde testata esimerkiksi suursuosioon noussutta sup-lautailua. Sup tulee sanoista stand up paddling ja lajissa melotaan seisten tukevan surffilaudan päällä. ”Suppailu” mahdollistaa parhaimmillaan haiden, rauskujen ja merikilpikonnien bongaamisen luonnollisessa ympäristössään.

Amber Cove, Dominikaaninen tasavalta

Tämän vuoristoisen maan rinteitä komistaa vehreä trooppinen kasvillisuus solisevine vesiputouksineen. Maisemat täällä muistuttavat todella Eedeniä hiekkarantoineen ja auringonlaskuineen. Amber Cove on todellinen auringonpalvojan paratiisi. Täällä voit viettää rentouttavaa päivää upeista hiekkarannoista nauttien tai vaikka snorklaillen.

Tortola, Brittiläiset Neitsytsaaret

Tortola kuuluu Brittiläisiin Neitsytsaariin, ja on sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan saariryhmän suurin. Tortolasta löytyy lukemattomia kauniita rantoja, joista ainakin yksi on koettava!

Guadeloupe, Antilles

Aurinkoinen Guadeloupe on 14 yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Lähtö- ja paluupäivänä kohteeseen ei ole liiemmin aikaa tutustua, mutta laiva pysähtyy Guadeloupella kesken risteilyn kokonaisen päivän verran! Paikan merkittävimmät vientituotteet ovat banaani, sokeri ja rommi, mikä näkyykin katukuvassa banaani- ja sokeriplantaaseina sekä rommitehtaina. Mikäpä olisikaan parempi tuliainen, kuin aito karibialainen rommi?

Antigua, Antilles

Kauniit auringonlaskut, letkeä karibialainen elämäntyyli ja laaja aktiviteettivalikoima ovat Antiguan tavaramerkkejä.

Barbados, Antilles

Barbados on valokuvaajan unelmakohde. Postikorttimaisemat toisensa jälkeen laittavat kameran laulamaan. Valkoisia, puuterisia hiekkarantoja, vilkkaita, värikkäitä kaupunkeja sekä iloisia asukkaita. Mitäpä sitä muuta lomalainen kaipaisi!

St. Lucia, Antilles

St. Lucia on häämatkalaisten suosikkikohde – eikä syyttä. Kohteessa voit nauttia kauniista rannoista, vehreistä sademetsistä ja vaikkapa snorklauksesta sekä värikkäästä merenalaisesta elämästä.

Fort Lauderdale, Florida USA

Fort Lauderdale on kymmenen yön Karibian risteilyn alku- ja päätesatama. Risteilyn paluupäivänä voit lentoaikataulun salliessa lähteä Miamin kaupunkikierrokselle ihastelemaan mm. ikonisia pastellisävyisiä art deco -taloja. Fort Lauderdale on monille suomalaisille tuttu golfareiden suosikki, mutta löytyy kaupungista hurjasti muutakin ihasteltavaa kuin rento päivä viheriöllä! Ostosmahdollisuudet ovat amerikkalaiseen tapaan mahtavat, ja myös maaginen Miami on lyhyen matkan päässä.

Ocho Rios, Jamaika

Jamaika on tunnettu niin reggaesta, rastafareista kuin maailman huippujuoksijoistaan – mm. Bob Marleyn ja Usain Boltin nimet ovatkin varmasti tuttuja kaikille. Ocho Rios on keskellä sademetsän peittämiä vuoria ja kullanhohtoisia hiekkarantoja. Alueen ehdoton nähtävyys on kuuluisa vesiputous Dunn’s River Falls. Uskomaton 55 metriä korkea luonnonvesiputous laskeutuu keskelle trooppista, vehreää viidakkoa. Vesiputouksen juurella on pieniä altaita, joissa voi uittaa jalkojaan putouksen virkistävässä vedessä.