Alaska

Victoria, British Columbia, Kanada

Victoriassa voit nauttia iltapäiväteetä englantilaisessa puutarhassa ja mennä katsomaan valaita samana päivänä. Olet aina kivenheiton päässä tuulisesta rannasta tai viihtyisästä pubista. First Nations -kulttuurin vaikutus on vahva myös Victoriassa, jossa toteemipaalut ovat etu- ja keskiasennossa Inner Harborissa ja Beacon Hill Parkissa, ja Royal Columbia Museumissa on laajat galleriat, jotka on omistettu ensimmäisille ihmisille. Maista tiesi Kanadan vanhimman Chinatownin läpi, maistele tuoretta kalaa ja sipsejä.  Fisherman’s Wharf on täynnä pieniä kalastusaluksia ja vilkkaita kalaravintoloita.

Ketchikan, Alaska, Yhdysvallat

Alaskan Ketchikanin ”ensimmäinen kaupunki” on saanut nimensä, koska se on ensimmäinen suuri rantautumispaikka useimmille risteilijöille heidän saapuessaan Inside Passagen maalauksellisille vuonoille, joissa kaupunki takertuu Tongass Narrowsin rannoille, joita reunustavat runsaan sateen ruokkimat vihreät metsät. Ketchikan on ollut pitkään tärkeä lohenkalastus- ja -pakkausteollisuuden keskus. Ketchikanis on myös yksi parhaista paikoista Inside Passagen varrella tutustuaksesi Alaskan alkuperäiskansojen, kuten Tlingitin, Haidan ja Tsimshianin, rikkaisiin kulttuurinähtävyyksiin. Voit nähdä taidokkaasti veistettyjä toteemipaaluja Totem Heritage Centerissä ja Totem Bight State Parkissa, kun taas Ketchikanin ulkopuolella sijaitsevan Saxman Villagen nähtävyydet tarjoavat mahdollisuuden nähdä Tlingit-kulttuurin tanssiesityksiä.  Ketchikan Creekin yli rakennettu rantakatu, jossa voit ostaa matkamuistoja, savustettua lohta ja paikallista taidetta samalla kun tutkit kultakuume-ajan nähtävyydet, kuten Dolly’s House Museum.

Skagway, Alaska, Yhdysvallat

Klondiken kultakuumeen huipulla Skagwayn satamakaupunki toimi ensisijaisena porttina legendaarisille kultakentille ja kasvoi nopeasti Alaskan suurimmaksi asutukseksi. Se oli tuolloin riehakas rajan keskus, joka oli täynnä kauppakeskuksia, salonkeja ja majataloja. Kultakuumeen hiipuessa 1900-luvulle, niin myös Skagway. Nykyään se on portti niille, jotka haluavat tutustua Alaskan värikkääseen historiaan, koskemattomaan luontoon ja vertaansa vailla olevaan luonnonkauneuteen. Joka käänteessä löydät itsesi uppoutuneeksi kultakuumeen, aina pahamaineisesta Red Onion Saloonista, jossa on edelleen pistooli, jonka Wyatt Earp jätti jälkeensä matkalla Klondikeen. ”Alaskan puutarhakaupunkina” tunnettu Skagway on täynnä kauneutta ja luontoa. Tutustu kaupunkiin Skagway-retkellä. Suuri osa kaupungista on säilynyt osana Klondike Gold Rush National Historical Parkia, jossa metsänvartijat tarjoavat ilmaisia ​​kävelykierroksia historiallisella alueella.

Juneau, Alaska, Yhdysvallat

Juneau tunnetaan ulkoilusta, tuoreista merenelävistä ja fine dining -ruokailusta. Kaupunki itsessään on miellyttävä, mutta todellinen kohokohta Juneau-vierailussa on villieläinten jäljittäminen. Voit vaeltaa Mount Robertsille sattumalta villipeuraa ja kaljukotkia vastaan. Suurin osa kiertoajeluista ja valaiden katselukierroksista suuntaa pohjoiseen Auke Baylle – ota mukaan hyvät kiikarit, niin saat parhaan kuvan näistä majesteettisista ja yllättävän siroista olennoista.  Uninen, sumuinen kaupunki, jossa on noin 32 000 asukasta – enimmäkseen kalastajia ja pienyritysten omistajia – on rajakaupunkitunnelmaa, mutta se toivottaa tervetulleeksi joka kesä yli miljoona vierailijaa luonnonnähtävyyksiinsä, mikä tekee Juneausta Alaskan ykköskohteeksi.

Stephens Passage -kanava, Yhdysvallat

Stephens Passage -kanava on kuin maailman paras oikotie, suora väylä Kaakkois-Alaskan maisemassa, jossa on vain vähän suoria linjoja. Eivät vain ihmiset ja laivat käytä väylää. Alaskan villieläinten asukkaita, mm. ryhävalaita, joiden hengityksen humina on riittävän kovaa kuullakseen melkein kilometrin päässä, jättiläismerileijoniin ja heidän hyvin erottuva haju, joka voi kantaa yhtä pitkälle. Stephens Passagen eteläpäät alkavat Frederick Soundin reunoista, joka on yksi osavaltion parhaista valaiden katselualueista. Vuoret laskeutuvat suoraan mereen, nousuvesi nuolee kuusen ja hemlockin juuria.  Väylän vesi on erittäin syvä, paikoin reilusti yli 300 metriä.

Puget Sound -salmi, Yhdysvallat

Puget Sound -salmi tarjoaa uskomattomia Tyynenmeren luoteismaisemia. Puget Soundin salmella Great Landiin näet kaikkea jäähuippuisista vuorista jättimäisiin Douglas-kuusien peittämiin syrjäisiin saariin. San Juanin saaret ovat villieläinten saaristo ja suosittu lomakohde paikallisten keskuudessa. Katsele lentäviä kotkia, kirjohylkeitä sekä ryhäselkä- ja orca-valaita. Molemmat valaslajit ovat tehneet paluun viime vuosina.

Seattle, Yhdysvallat

Lännessä Puget Soundin salmi ja idässä Washington-järven rajaama ja metsien ja vuorten ympäröimä Seattle sijaitsee upealla paikalla. Seattlessa ikonisten nähtävyyksien, kuten Space Needle, Chihuly Garden and Glassin ja Pike Place Marketin upealla teräksenharmaalla ranta-alueella. ”Paikallinen” ja ”kestävä” ovat sanoja, joiden mukaan Seattlessa kannattaa elää. Tunnelma heijastuu tuoreiden kalaravintoloiden, yksittäisten kahvinpaahtimoiden ja tyylikkäiden pilvenpiirtäjien keskellä sijaitsevien omituisten putiikien runsaudessa. Mitä ikinä teetkin, tulet rakastumaan Emerald Cityyn. Seattle on suosittu Alaskan risteilyjen lähtösatama.