Cunard_Fleet_Four_Ship_Day_A4

Cunard Line

 

Tietoja Cunardista.

Yli 180 vuoden ajan olemme asettaneet tavoitteita ja vuosittain nostaneet sitä. Rikas

historiamme ja vertaansa vailla oleva merenkulkuosaamisemme tarkoittavat, että Cunardista on kasvanut todella ikoninen tuotemerkki.

Vuodesta 2024 lähtien purjehdimme neljän Queensin laivastolla: Queen Mary 2, Queen Victoria, Queen Elizabeth ja upouusi Queen Anne. Tämä tarkoittaa, että vuosien aikana olemme purjehtineet huikeita 249 alusta maailman neljään kolkkaan.

Meidän menneisyytemme.

Risteilyjen kultakautena tunnetun aikana monet Hollywoodin suurimmista nimistä matkustivat merillä tyylillä Cunardin kanssa. Cary Grantin, Elizabeth Taylorin ja Charlie Chaplinin kaltaiset olivat vieraidemme joukossa. Se oli vertaansa vailla oleva, valkoiset hansikkaat palvelumme, vaikuttavat juhlasalimme ja mahdollisuus tutustua maailmaan ylevässä mukavuudessa, mikä takasi vieraiden paluun aina uudestaan. Nykyään palataan samoista syistä.

Meidän lahjamme.

Nykyisten alustemme suunnittelu on saanut inspiraationsa menneisyydestämme, mutta ne on suunniteltu uudelleen tulevaisuuttamme varten. Klassisen, art deco -tyylien ja vertaansa vailla olevan käsityön ohella löydät rohkeita värejä ja nykyaikaisia ​​mukavuuksia.Voit vapaasti osallistua laivan ohjelmaan niin paljon tai vähän kuin haluat, sillä jokainen paikka on huolellisesti suunniteltu tarjoamaan runsaasti valinnanvaraa. Olipa prioriteettisi rentoutuminen, seikkailu tai hemmottelu, Cunard-laivasi ei tuota pettymystä.

Meidän tulevaisuutemme.

Kun Queen Anne astuu palvelukseen vuonna 2024, jatkamme Cunard-linjan laajentamista tuleville sukupolville. Hänen saapumisensa myötä tulee entistä enemmän mahdollisuuksia purjehtia ympäri maailmaa mukavasti ja tyylikkäästi.

Kun lähestymme tasaisesti Cunardin 200 vuotta, rikas valtamerimatkailumme perintömme tarkoittaa, että olemme pystyneet tekemään sen, mitä matkalla on.

Toivotamme sinut tervetulleeksi laivaan.

Hyvä tietää ennen risteilyä

Reittimuutokset

Loistoristeilyt ei vastaa matkareitin muutoksista tai laivan myöhästymisistä ennalta arvaamattomien ja hallitsemattomien olosuhteiden vuoksi tai syistä, jotka liittyvät laivan ja matkustajien turvallisuuteen. Varustamolla ja aluksen kapteenilla on oikeus jättää pois satamia, muuttaa aikatauluja, vaihtaa reittiä tai alusta ilman ennakkovaroitusta.

Lentomatkat

Mikäli olette varanneet lentonne itse, suosittelemme että saavutte risteilyn lähtökaupunkiin jo edeltävänä päivänä.

Mikäli lennot on varattu Loistoristeilyiden kautta ja lentonne on myöhässä, siitä tulee ilmoittaa Cunardin matkustusdokumenteissa olevaan puhelinnumeroon tai Loistoristeilyiden päivystysnumeroon. Pyörätuolia käyttävien matkustajien tulee ilmoittaa asiasta ennen matkaa, jotta mahdolliset erityisjärjestelyt voidaan tehdä. Matkustajilla on oltava mukana oma, kokoon taittuva pyörätuoli.

Nimet matkustajatiedoissa

Huomioittehan, että matkustajien nimitietojen on täsmättävä matkustusasiakirjan kanssa. Ensimmäinen etunimi ja sukunimi riittävät. Mikäli matkalipun nimitiedot eivät vastaa passin tietoja, matkustaminen ei ole mahdollista. Ilmoittakaa Loistoristeilyiden myyntitoimistoon, jos nimi pitää korjata. Nimenmuutoksista ja niiden korjauksista aiheutuvat kulut veloitetaan asiakkaalta.

Mitä pakata mukaan

Pukeutumisesta yleisesti
Pakatessa tulee luonnollisesti ottaa huomioon vuodenaika ja kohteessa vallitsevat sääolot. Illat merellä saattavat olla huomattavasti päiviä viileämpiä, joten on hyvä varata mukaan myös lämpimämpää vaatetta. Päiväsaikaan suositellaan rentoa ja vapaamuotoista lomapukeutumista. Kuntosalivaatteiden ja uima-asujen käyttö on sallittua ainoastaan niille tarkoitetuilla alueilla.
Cunardin illalliset ovat vaihtelevasti muodollisia ja epämuodollisia. Illan pukeutumisesta ilmoitetaan päivittäin hyttiin ilmestyvässä tiedotteessa. Muodollisuuksiin osallistuminen ei ole pakollista, vaan ruokailemaan voi mennä vapaasti myös laivan muihin ravintoloihin.

Retket vierailukohteissa
Maissa käytäessä lomapukeutuminen ja mukavat kengät ovat suositeltavimmat. Muistattehan varata lisäksi jotain peittävämpää uskonnollisten kohteiden varalta. Kevyt sadetakki tai sateenvarjo voi myös tulla tarpeeseen.

Matkatavaroihin kehotetaan laittamaan nimitarroja, jotta hyttiintoimitus helpottuisi.

Matkatavarat

Lentoyhtiöiden matkatavararajoitukset vaihtelevat yhtiöiden ja lippuluokkien välillä, joten matkustajien tulee tarkistaa ajankohtaiset tiedot ennen matkalle lähtöä. Varmistakaa, että matkatavaranne on varustettu matkustusdokumenttien mukana saamillanne lipukkeilla.

Laivoilla ehdottomasti kiellettyjä tavaroita ovat kaikki vaarallisiksi katsottavat esineet ja tarvikkeet, kuten aseet, ammukset, räjähteet, ilotulitteet ja soihdut, kaasut, myrkylliset, radioaktiiviset tai syövyttävät aineet, sekä terävät esineet.

Käsimatkatavarat

Tarkista lentoyhtiöstä käsimatkatavaroiden koko- ja painorajoitukset.
Pakkaa erillisiin käsimatkatavaroihin matkustusdokumentit, passi, mahdolliset lääkkeet, kamera, lompakko ja muut arvotavarat.

Yksityiskohdat voi tarkistaa kirjautumalla Cunardin sivuille omalla nimellä, syntymäajalla ja varausnumerolla Cunardin lähtöselvitys.

Matkustus asiakirjat

Matkustusdokumentit ja lähtöselvitysaikataulut tulevat saataville elektronisessa muodossa noin 35 päivää ennen risteilyn alkua jokaisen matkustajan omalle henkilökohtaiselle Cunardin sivulle. Sivulle pääsee kirjautumaan omalla nimellä, syntymäajalla ja varausnumerolla.

Passi
Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, on oltava voimassaoleva passi ja mahdollisesti tarvittavat viisumit. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio mukaan matkalle ja säilyttää se erillään passista. Loistoristeilyt ei ole vastuussa, mikäli matkustusasiakirjat ovat puutteellisia ja estävät matkalle lähdön. Näissä tapauksissa sovellamme normaaleja peruutusehtoja. Ottakaa matkalle mukaan kaikki matkustusdokumentit; lento- ja risteilyliput, passit, sekä mahdolliset viisumit. Näiden lisäksi myös tarvittaessa rokotustodistukset ja englanninkieliset reseptit lääkkeistänne. Huomioikaa, että maiden viranomaisten turvallisuus- ja asiakirjamääräykset voivat vaihdella. Matkustajat ovat itse vastuussa siitä, että selvittävät nämä ja noudattavat annettuja määräyksiä. Mikäli tarvittavia dokumentteja puuttuu, matkustajalta voidaan evätä pääsy laivalle, tai hänen risteilynsä voidaan keskeyttää.

Yhdysvaltoihin matkustava risteilyasiakas

Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa ilman viisumia, mutta heidän täytyy hankkia hyväksytty matkustuslupa ennen matkustamistaan Yhdysvaltoihin. Jokaisella matkustajalla on oltava henkilökohtainen koneellisesti luettava passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Kaikkien viisumivapausohjelmaan (Visa Waiver Program) kuuluvien maiden kansalaisten (Alankomaat, Andorra, Australia, Belgia, Brunei, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Japani, Korea, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxembourg, Malta, Monaco, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, San Marino, Singapore, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tšekki, Unkari, Uusi-Seelanti ja Viro), jotka suunnittelevat matkustavansa Yhdysvaltoihin väliaikaiselle liike- tai lomamatkalle VWP:n mukaisesti, tulee hakea sähköinen matkustuslupa ennen USA:han lähtevään lentokoneeseen tai laivaan nousua.

Matkustusluvan hakeminen
Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuslaitos (the Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitos (The United States Customs and Border Protection) ovat luoneet turvallisen verkkosivuston, jolla sinä tai kolmas osapuoli voitte täyttää sähköisen lomakkeen matkustusluvan hakemista varten. Annettuasi tarvittavat tausta- ja matkustustiedot tietoturvallisella verkkosivustolla, järjestelmä käsittelee hakemuksesi ja päättää, voitko matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelman alaisuudessa ilman viisumia. Järjestelmä antaa automaattisen vastauksen, ja ennen lentokoneeseen nousua lentoyhtiö tarkistaa matkustuslupasi voimassaolon sähköisesti Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitokselta. Matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä tai kunnes passisi vanhenee, mikäli näin tapahtuu ennen kahden vuoden määräaikaa. Matkustuslupahakemukset jätetään vähintään 72 tuntia ennen matkustamista. Matkustuslupahakemukset tehdään Internetissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov. Sivun oikeasta yläkulmasta voit valita suomenkielisen sivuston. Jos tiedät tarvitsevasi viisumin ota yhteys USA:n konsulaattiin, tarkempia tietoja löytyy osoitteessa https://fi.usembassy.gov

Suomen kansalaisten, jotka ovat matkustaneet tai oleskelleet Iranissa, Irakissa, Sudanissa tai Syyriassa 1.3.2011 jälkeen tai joilla on kaksoiskansalaisuus jossain kyseisistä maista, tulee hakea viisumia Yhdysvaltojen suurlähetystöstä tai konsulaatista. Mikäli heillä on jatkuva, aikaisemmin myönnetty ESTA-hakemus, se katsotaan mitätöidyksi ja matkustajan tulee anoa viisumia suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Huom.! Risteilyvarustamot eivät korvaa millään tavalla matkustajille aiheutunutta haittaa, jos jokin matka-asiakirjoista tai matkustuslupa ei ole asiamukaisesti haettu ennen matkalle lähtöä. Tällaisissa tapauksissa noudatetaan normaaleita peruutusehtoja.

Matkavakuutus

Muista ottaa matkavakuutus samanaikaisesti, kun varaat risteilymatkasi. Näin turvaat mahdollisen sairastapauksen tai muun matkan estymisen varalta aiheutuneet kulut. Tutustu huolellisesti matkavakuutusehtoihin, että vakuutus kattaa kaikki mahdolliset tilanteet matkan aikana. Varausmaksua ei palauteta, jos matka perutaan (koskee myös sairastapauksissa tehtyjä peruutuksia). Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka nousevat prosentuaalisesti mitä lähempänä matkaa peruutus tehdään. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksen kattavuus ja mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.

Terveys, raskaus

Aluksella ei ole mahdollisuutta uusia reseptejä tai hankkia lääkkeitä, joten kunkin matkustajan on huolehdittava riittävästä lääkkeiden määrästä. Reseptilääkkeistä on oltava mukana englanninkielinen todistus tulli- ja rajaviranomaisia varten. Tämän todistuksen saa apteekista veloituksetta. Lääkkeet kuljetetaan ja säilytetään alkuperäispakkauksissaan. Erityishuomiota vaativissa terveydentiloissa matkustajan tulee toimittaa ennen matkaa englanninkielinen lääkärintodistus ja tuoda mukanaan tarvittavat lääkkeet ja tarvikkeet. Huomioittehan, että kaikki retket eivät sovellu esim. pyörätuolia käyttäville.

Koska aluksilla ei ole valmiuksia hoitaa raskauteen liittyviä ongelmatilanteita eikä synnytyksiä, risteilyt sallitaan vain raskauden 24. viikolle saakka. Raskaana olevalla matkustajalla tulee aina olla englanninkielinen lääkärintodistus siitä, että hän on kykeneväinen matkustamaan.

Rokotusvaatimukset vaihtelevat kohteesta ja ajasta riippuen. Suositeltavaa olisi tarkistaa kunkin matkasuunnitelmassa olevan vierailumaan rokotusvaatimukset vähintään kahdeksan viikkoa ennen risteilyn alkamista joko omalta terveysviranomaiseltaan tai rokote.fi ja ottaa mahdolliset terveystodistukset risteilylle mukaan.

Valuutta

Laivan valuutta on Yhdysvaltain dollari. Laivan rahanvaihtomahdollisuudet ovat rajalliset, eli valuuttaa kannattaa vaihtaa jo ennen matkaa tai kohteissa. Karibian risteilyille on hyvä varata dollareita matkakassaan. Muualla myös eurot ovat hyvä matkavaluutta.

Laivaannousu

Laivaannousuajat ilmenevät matkustusdokumenteista, ja kaikkien matkustajien on oltava aluksella viimeistään kaksi tuntia ennen laivan lähtöaikaa. Matkustusdokumentit kannattaa pitää helposti saatavilla käsimatkatavaroissa saapuessanne satamaan.

Lapset ja nuoret

Cunardin risteilylle tulevien lasten tulee olla vähintään 6 kuukauden ikäisiä. Aikuisten tavoin, myös lapsimatkustajilla on oltava risteilyllä voimassa oleva passi, jonka täytyy olla voimassa matkan jälkeen vähintään kuusi kuukautta.

Lasten ja nuorten kerhot
Kaikilla Cunardin aluksilla on tarjolla vaihtelevaa ohjelmaa 2 – 17- vuotiaille lapsille ja nuorille kerhojen muodossa. Eri-ikäset on jaettu kolmeen ryhmään; The Play Zoneen, The Zoneen ja The Teen Zoneen. Ryhmien aktiviteetit on suunniteltu kunkin ikäluokan mielenkiintoa vastaaviksi. Kerhot ovat pääsääntöisesti auki päivittäin.

The Play Zone on viihtyisä ja monipuolinen leikkialue 6kk – 7-vuoden ikäisille lapsille. 6kk – 2-vuotiaiden tulee olla vanhempiensa valvonnassa, mutta sitä vanhemmista pitää huolen aluksien ystävällinen, englantia puhuva henkilökunta. Alueen tarkemmat aukioloajat ilmoitetaan laivalla.

The Zone on Queen Mary 2:lla 8 – 17-vuotiaille ja Queen Elizabethilla ja Queen Victorialla 8 – 12-vuotiaille suunnattu alue. Tarjolla on tekemistä konsolipeleistä urheilukisoihin ja karaokeen. Alueen tarkemmat aukioloajat ilmoitetaan laivalla.

The Teen Zone on Queen Elizabethin ja Queen Victorian kerho 13 – 17-vuotiaille. Ryhmän aktiviteettejä ovat mm. pöytätennisturnaukset, ”pizzapartyt”, tietokilpailut ja leffahetket. Alueen tarkemmat aukioloajat ilmoitetaan laivalla.

Huom.!
Ryhmien tarkat ikäjaottelut vaihtelevat risteilyittäin lasten lukumäärien mukaan. Huomaathan myös, että ainakin yhden huoltajan on oltava laivassa lapsen ollessa kerhossa.
Erityinen lasten illallinen tarjoillaan päivittäin vanhempien rauhallisen ruokailuhetken takaamiseksi.

Lastenhoitopalvelu
Yli kaksivuotiaiden lasten huolehtimisesta laivalla vastaavat koulutetut lastenhoitajat. Valvotussa lastentarhassa on otettu huomioon myös aivan pienimmät: sieltä löytyy lelujen ja pelien lisäksi myös vauvanleluja ja vauvansänkyjä. Yksityistä lastenhoitajaa ei ole risteilyn aikana saatavilla. Matkan hintaan sisältyy kuitenkin iltaisin järjestettävä lastenhoitopalvelu, johon osallistuvan lapsen on kuitenkin oltava vähintään yhden vuoden ikäinen. Lapset 6 kk – 24 kk ovat tervetulleita Children’s Centre -lastenkerhoon vanhemman/huoltajan seurassa.

Ikärajat
•    Alkoholin ostaminen laivalla k21
•    Kasino, laivan yökerho klo 22:00 jälkeen ja alkoholin käyttö laivalla k18
•    Kylpylä, porealtaat, saunat ja kuntosali alle 16-vuotiaiden käytössä vain huoltajan seurassa
•    Queen Mary 2:lla Terrace Pool and Bar -alueella alle 16-vuotias vain aikuisen seurassa.
•    Alle 13-vuotiaat teattereissa esitysten aikaan vain huoltajan seurassa

Majoituksesi merellä

Cunardin aluksilta löytyy erikokoisia ja -tasoisia hyttejä

  1. Queens Grill Suite
  2. Princess Grill Suite
  3. Britannia Club Balcony
  4. Balcony Stateroom
  5. Oceanview Stateroom
  6. Inside Stateroom

 

  1. Queens Grill Suite pitää sisällään mm. parvekkeen, tilavan oleskelualueen, kylpyammeen, hovimestarin ja vastaanottovirkailijan, ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, tervetuliaissamppanjan, etuoikeutetun laivaannousun, sisäänpääsyn Queens Grill ravintolaan, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen sekä kukkia ja tuoreita hedelmiä.
  2. Princess Grill Suite pitää sisällään mm. parvekkeen, vastaanottovirkailijan, ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, sisäänpääsyn Queens Grill Loungeen, etuoikeutetun laivaannousun, tervetuliaisviinipullon, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan sekä tuoreita hedelmiä.
  3. Club Balcony pitää sisällään mm. parvekkeen, ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, sisäänpääsyn Britannia Club ravintolaan, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan, tervetuliaisviinipullon sekä hedelmäkorin (pyynnöstä).
  4. Balcony Stateroom pitää sisällään mm. parvekkeen, ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, sisäänpääsyn Britannia Club ravintolaan, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan, tervetuliaisviinin sekä hedelmäkorin (pyynnöstä).
  5. Oceanview Stateroom pitää sisällään mm. ikkunan merinäköalalla, ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, sisäänpääsyn Britannia Club ravintolaan, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan, tervetuliaisviinin sekä hedelmäkorin (pyynnöstä).
  6. Inside Stateroom pitää sisällään mm. ympärivuorokautisen huonepalvelun, jokailtaisen petauspalvelun, sisäänpääsyn Britannia Club ravintolaan, kylpytakin ja tohvelit, satelliitti-TV:n elokuva- ja musiikkikanavineen, kylmäkaapin, tallelokeron ja hiustenkuivaajan, tervetuliaisviinin sekä hedelmäkorin (pyynnöstä).

Huom.! Jokaisessa hytissä on 220 V 3-napaisia englantilaisia sekä 110 V 2-napaisia pistorasioita. Oman adapterin matkalle mukaan ottamista suositellaan.

Ateriat risteilyllä

Laivoilla on lukuisia makuelämyksiä tarjoavia ruokailuvaihtoehtoja. Jokaiselta alukselta löytyy pääravintoloiden lisäksi baareja ja oleskelutiloja, joissa voi nauttia risteilystä lasillisen ääressä. Illalliskattaukset on jaettu hyttien mukaan. Queens Grill -hyteissä majoittuvat asiakkaat voivat illallistaa Queens Grill – ravintolassa, Princess Grill -hyteissä majoittuvat asiakkaat Princess Grill – ravintolassa, ja Britannia -hyteissä (parvekkeellinen, ikkunallinen, sisähytti) majoittuvat asiakkaat Britannia -ravintolassa. Aluksilla on myös laivakohtaisesti kausittain vaihtelevia ravintoloita. Kaikki ravintolat ovat savuttomia.

Tekemistä päivällä

Ostokset
Tee verovapaita ostoksia aluksen tasokkaissa liikkeissä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia koruja, korkealaatuista muotia ja matkamuistoja. Laivalta löytyy myös kirjallisuutta ja postikortteja myyvä kirjakauppa. Laivalta kotiin vietäväksi ostettu alkoholi toimitetaan omaan hyttiin risteilyn viimeisenä päivänä.

Galleriat
Merellä pääsee nauttimaan myös kulttuurista. Jokaisella laivalla voi halutessaan tutustua aluksen historiaan tai kuuluisten henkilöiden, kuten Dalin, Chagallin ja Picasson taideteoksiin.

Urheilu
Cunardin aluksilta löytyy mm. hyvinvarustetut kuntosalit, mahdollisuus ohjattuihin ryhmäliikuntatunteihin, ja ulkokannet täynnä lukuisia aktiviteettejä. Erikoisuudet ovat laivakohtaisia; esimerkiksi Queen Victorialla voi kokeilla miekkailua.

Hyvinvointi
Alukset tarjoavat matkustajilleen rentoutumismahdollisuuden ulkoaltailla ja kylpylöillään. Kylpylöissä voi nauttia hemmotteluhoidoista mukavan rauhallisessa ilmapiirissä.

Iltapäivätee
Nauti brittiläisestä perinteestä, tuoreista skonsseista, voileivistä ja ensiluokkalaisesta teestä.

Kirjasto
Kirjasto kutsuu risteilijää hiljentymään ja nauttimaan kirjallisuudesta. Alusten kirjastoista löytyy laaja valikoima kirjoja joista valita.

Lasten ja nuorten kerhot
Kerhot tarjoavat tekemistä myös perheen lapsille. Päivittäin vaihtuvat aktiviteetit takaavat pienempienkin viihtymisen!

Elokuvateatteri
Queen Mary 2-risteilyllä voit nauttia elokuvaelämyksestä laivan elokuvateatterissa. Myös hyteissä olevista televisioista löytyy valikoima eri elokuvia.

Internet
Internetin ja sähköpostin käyttö on maksullista.

Viininmaistajaiset
Cunard on panostanut laadukkaisiin viineihin ja aluksilla järjestetään erilaisia viinitapahtumia maistajaisista viinipainotteisiin illallisiin.

Tekemistä illalla

Kasino
Kasinolla voit kokeilla onneasi esimerkiksi ruletissa, pokerissa tai blackjackissa. Joka risteilyllä on tarjolla maksuton pelikurssi, joka on avoin kaikille halukkaille. Kasinon ikäraja on 18 vuotta.

Karaoke
Jokaiselta alukselta löytyvässä Golden Lion – pubissa järjestetään iltaisin karaokea rennossa ilmapiirissä.

Musiikki
Livemusiikista on mahdollista nauttia joka ilta. Nauti kauniista piano- tai jazz-musiikista hyvässä seurassa lasillisen ääressä.

Esitykset ja elokuvat
Royal Court Theatre tarjoaa matkustajille viihdettä musiikkiesityksistä näytelmiin.

Tanssi
Aluksilta löytyy useampi paikka, joissa voi nauttia tanssin huumasta. Joka alukselta löytyvässä Queens Roomissa voi kokea upeita klassisia tanssiaisiltoja, ja laivakohtaisissa yökerhoissa juhlia kovempaan tahtiin.

Cunard Line matkaehdot

1. Yleistä

Matkustajien ja matkatavaroiden kuljettamista koskevat ehdot on määritelty Cunardin matkustusehdoissa, jotka matkustaja saa risteilylippujensa yhteydessä.

Matkustusehdot ovat voimassa kun risteilymatka on kokonaan maksettu Cunardille sovitun määräajan sisällä varauksesta.

Varustamolla on oikeus peruuttaa tai muuttaa haluamallaan tavalla mitä tahansa risteilyaikatauluaan tai risteilyreittiään, jos se varustamon oman harkinnan mukaan on perusteltua mistä hyvänsä syystä ja varustamo ei ole vastuussa näiden muutosten matkustajalle mahdollisesti aiheuttamasta vahingosta tai menetyksestä. Varustamo pidättää myös oikeuden peruuttaa tehdyt täysin maksetut risteilyvaraukset siinä tapauksessa, jos risteilyalus varataan kokonaisuudessaan tilausristeilykäyttöön tai muista vastaavista syistä. Tällöin varustamo palauttaa matkustajalle kokonaisuudessaan tämän maksaman risteilymaksun eikä varustamolla ole muuta korvaus- tai hyvitysvelvollisuutta.

2. Maksut

Ennakkomaksu

Cunard perii ennakkomaksuna 25 % risteilyn kokonaishinnasta ja ennakkomaksu on maksettava viimeistään seitsemän päivän kuluessa varauksesta tai aiemmin, jos varustamo niin edellyttää. Mikäli ennakkomaksua ei ole maksettu sovitun määräajan sisällä, varustamolla on oikeus laittaa varattu hytti uudelleen myyntiin.

Loppumaksu

Risteilyn loppumaksu on maksettava Cunardille viimeistään 90 päivää ennen risteilyä. Varustamolla on oikeus peruuttaa kaikki varaukset, joiden loppumaksua se ei ole saanut sovittuun määräaikaan mennessä. Cunard takaa vain sellaiset risteilyt, jotka ovat täysin maksettu varustamolle 90 päivää ennen risteilyä. Risteilyvaraukset, jotka tehdään vähemnmän kuin 90 päivää ennen risteilyä, tulee maksaa kokonaisuudessaan Cunardille viimeistään seitsemän päivän kuluessa varauksen tekemisestä tai aiemmin, jos varustamo niin edellyttää.

3. Peruutusehdot

Kaikkiin peruutuksiin sovelletaan seuraavia peruutusehtoja:
Risteilyiden kesto 2 – 14 vuorokautta
Peruutus vastaanotettu ennen risteilyä

Peruutuskulu
Yli 90 päivää                       Varausmaksu
90 – 57 päivää                      50 % täydestä hinnasta
56 – 42 päivää                      60 % täydestä hinnasta
41 – 16 päivää                       75 % täydestä hinnasta
16 – 6 päivää                        90 % täydestä hinnasta
5 – 0 päivää                         100 % täydestä hinnasta

Pidempien risteilyiden peruutusehdot ilmoitetaan pyydettäessä.
Jos matkustaja haluaa vaihtaa risteilyalusta tai lähtöpäivämäärää, muutoksista peritään normaalit peruutuskulut. Lippujenkirjoituksen jälkeen tehdyistä nimenmuutoksista Cunard perii kuluina 100 EUR / henkilö.
Cunard ei ole vastuussa lentoyhtiöiden, muiden kuljetusyhtiöiden, retki- ja ohjelmajärjestäjien eikä hotellien perimistä peruutuskuluista. Cunard suosittelee kaikille matkustajille matkavakuutuksen ottamista.

4. Korvaukset ja vakuutus

Korvausmenettely
Ennen takaisinmaksu- tai hyvityspäätösten tekemistä Cunard vaatii tositteet kaikista matkustajan maksamista korvaustapaukseen liittyvistä maksuista. Jos matkustaja myöhästyy laivasta tai joutuu jäämään laivaan tai muualle, loukkaantumisen, sairauden, vamman tai karanteenin vuoksi tai viranomaisten määräyksestä tai mistä tahansa varustamosta johtumattomasta syystä, matkustaja on yksin vastuussa kaikista aiheutuvista kuluista ja maksuista mukaan lukien kotiuttaminen. Cunard ei ole korvausvastuussa, jos matkustaja edellä mainituista syistä käyttää vain osan risteilystä.

Vakuutus
Cunard suosittelee kaikkia matkustajia ottamaan koko matkahinnan kattavan vakuutuksen matkan peruuntumisen tai keskeytymisen varalta. Cunard neuvoo kaikkia matkustajia tutustumaan varustamon omaan vakuutussuojaan (Guest Protection Programme), joka on erityisesti suunniteltu varustamon risteilymatkustajia varten.

5. Matkatavarat ja arvoesineet

Vaikka Cunard vastaa matkustajien matkatavaroiden kuljetuksesta lähtöterminaalista laivaan ja takaisin terminaaliin, Cunardin vastuu kadonneista, tai vahingoittuneista matkatavaroista ja muusta henkilökohtaisesta omaisuudesta on rajattu Cunardin matkustusehdoissa. Cunard ei ole vastuussa kameroista, jalokivistä, käteisestä rahasta tai muista herkästi rikkoutuvista tai arvokkaista tavaroista, jotka matkustajalla on mukanaan käsi- ja muissa matkatavaroissaan. Arvoesineet ja vastaavat tavarat, mukaan lukien henkilökohtaiset lääkkeet, tulee matkustajan kuljettaa laivaan ja laivasta pois käsimatkatavaroissaan. Laivan asiakaspalvelupisteen tallelokerot, samoin kuin hyttien tallelokerot ovat ilmaisia. Turvallisuussyistä kaikkien matkustajien ja matkatavaroiden tulee kulkea lähtöselvityksessä turvatarkastuksen kautta.

6. Lähtöselvitys ja risteilyn päättyminen

Laivaan nousu aloitetaan tavallisesti noin kaksi tuntia ennen laivan lähtöaikaa ja kaikkien matkustajien tulee olla lähtöselvityksessä viimeistään tuntia ennen laivan lähtöaikaa. Risteilyn päättymispäivänä matkustajien tulee poistua hyteistään viimeistään kaksi tuntia satamaan saapumisen jälkeen, ellei muuta ole erikseen sovittu laivan majoitusvastaavan kanssa. Risteilyn päättyessä maahantulo- ja tullimuodollisuuksiin täytyy varata riittävästi aikaa, joten on suositeltavaa varata paluulento kotimaahan vasta iltapäivällä.

7. Eritystarpeet ja lapset

Erityistarpeet

Cunard pyrkii parhaansa mukaan huomioimaan matkustajien erityistarpeet. Matkustajan, jolla on erityistarpeita tai joka tarvitsee auttajaa, apuvälineitä tai jolla on muita erityistoivomuksia, tulee ilmoittaa toivomuksistaan risteilyvarauksen yhteydessä. Varustamo ilmoittaa matkustajalle mikäli tämän tulee saapua laivan lähtöselvitykseen normaalia aiemmin. Cunardilla on oikeus kieltäytyä tarjoamasta sellaisia palveluja, joita ei normaalisti ole tarjolla. Turvallisuussyistä pyörätuolilla liikkuvaa matkustajaa ei voida kantaa liittymäveneeseen niissä vierailusatamissa, joissa laiva jää ankkuriin sataman ulkopuolelle. Pyörätuolilla liikkuvalle matkustajalle varustamo ilmoittaa risteilyvahvistuksen yhteydessä kirjallisesti laivan hytin ja kylpyhuoneen ovien leveydet ja muut tiedot laivalla pyörätuolilla liikkumista rajoittavista tekijöistä. Pyörätuolilla liikkuvalla matkustajalla tulee olla mukanaan avustava henkilö. Laivoilla on varattavissa erikoistoivomuksesta rajoitettu määrä liikuntaesteisille suunniteltuja hyttejä.

Erityisruokatoivomukset tulee ilmoittaa Cunardille risteilyvarauksen yhteydessä tai viimeistään neljä viikkoa ennen risteilyn lähtöpäivää. Cunard pyrkii parhaansa mukaan huomioimaan matkustajien erityisruokatoiveet.

Lapset
Alle 18-vuotiaat lapset saavat matkustaa laivassa ainoastaan aikuisen seurassa ja jos tämä aikuinen ei ole kumpikaan omista vanhemmista tai laillinen huoltaja, täytyy lapsella olla kirjallinen lupa omalta vanhemmaltaan tai lailliselta huoltajaltaan.

8. Retket ja sopimuskumppanit

Jos matkustaja varaa ennakolta retken ja peruuttaa sen ennen risteilyn alkamista, Cunard perii retkihinnasta 50 % peruutusmaksun ja jos ennakkoon varatun retken peruuttaa risteilyn aikana, varustamo perii koko retken hinnan. Laivalla varattujen retkien peruuttamisesta Cunard perii 10 % peruutusmaksun. Paikallisen retkijärjestäjän retken peruuttaminen tai retken osittainen peruuttaminen korvataan matkustajalle vain peruuntuneen retken osan arvosta. Cunard ei ole korvausvastuussa sellaisista puutteista tai vahingoista, jotka tapahtuvat olosuhteissa, joihin varustamo ei pysty vaikuttamaan.

Kaikki Cunardin matkustajilleen tarjoamat retket ovat ulkopuolisten retkijärjestäjien tuottamia. Cunardilla ei ole mitään velvoitteita eikä vastuuta koskien ulkopuolisten retkijärjestäjien tuottamia retkiä tai niiden sisältöä, peruuntumista tai niiden aikana sattuneita vahinkoja. Varustamo ei vastaa mistään lentoyhtiöiden, matkatoimistojen, kuljetusyhtiöiden, hotellien tai laivalla toimivien lääkäreiden ja terveydenhoitohenkilökunnan palveluista ja muista palveluista, jotka jokin yksityinen yrittäjä tarjoaa, koska nämä eivät ole Cunardin työntekijöitä.

9. Matka-asiakirjat ja rokotukset

Cunard lähettää matkustajalle matkaliput ja muut matkustuspaperit noin kuukauden ennen risteilyn lähtöpäivää. Matkustajan vastuulla on huolehtia siitä, että hänellä on mukanaan matkaliput, voimassa oleva passi, tarvittavat viisumit ja muut risteilyn aikana ja vierailu-satamissa vaadittavat matkustuspaperit. Tietoa matkalla mahdollisesti tarvittavista viisumeista saa matkatoimistosta ja kyseisten maiden edustustoista.

Matkustajilta vaadittava rokotussuoja ja muut terveysmääräykset vaihtelevat eri maissa ja määräyksiin voi tulla muutoksia. Ulkomaille matkustaville suositellaan rokotussuojausta hepatiitti A:ta, lavantautia, poliota, kurkkumätää ja jäykkä-kouristusta vastaan. WHO:n hyväksymä kansainvälinen rokotustodistus hyväksytään kaikissa maailman satamissa todistuksena matkustajan rokotus-suojasta. Cunard kehottaa kaikkia matkustajia ottamaan selvää matkalla tarvittavasta rokotussuojasta omasta terveyskeskuksestaan ja hankkimaan ja aloittamaan ajoissa suojauksen esimerkiksi malariaa ja keltakuumetta vastaan jos se on tarpeellista.

 

Muilta osin noudatamme Yleisiä Valmismatkaehtoja. Nämä 30.6.2009 hyväksytyt sopimusehdot ovat Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat. Nämä ehdot on saatavissa toimistostamme ja kuluttajavirastosta puh 010 194 700.

TÄMÄ ON EPÄVIRALLINEN KÄÄNNÖSVERSIO ENGLANNINKIELISESTÄ VIRALLISESTA VERSIOSTA. ALKUPERÄISEN VERSION VOI LUKEA CUNARDIN KOTISIVUILTA.

10. Yhdysvaltoihin matkustava risteilyasiakas

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuslaitos (the Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitos (the United States Customs and Border Protection) ovat luoneet turvallisen verkkosivuston, jolla sinä tai kolmas osapuoli voi täyttää sähköisen lomakkeen matkustusluvan hakemista varten. Annettuasi tarvittavat tausta- ja matkustustiedot tietoturvallisella verkkosivustolla, järjestelmä käsittelee hakemuksesi ja päättää, voitko matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelman alaisuudessa ilman viisumia. Järjestelmä antaa automaattisen vastauksen, ja ennen lentokoneeseen nousua lentoyhtiö tarkistaa matkustuslupasi voimassaolon sähköisesti Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitokselta. Matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä tai kunnes passisi vanhenee, mikäli näin tapahtuu ennen kahden vuoden määräaikaa. Matkustuslupahakemukset jätetään vähintään 72 tuntia ennen matkustamista. Matkustuslupahakemukset tehdään Internetissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov. Sivun oikeasta yläkulmasta voit valita suomenkielisen sivuston. Täyttöohjeet löydät osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_fi.htm. Jos tiedät tarvitsevasi viisumin ota yhteys USAn konsulaattiin, tarkempia tietoja löytyy osoitteessa https://fi.usembassy.gov