Aasia

Singapore

Ostoksia, makuelämyksiä, kulttuuria ja utopistista arkkitehtuuria – tätä kaikkea tarjoaa Singaporen kaupunkivaltio. Tämä Kaakkois-Aasian moderni metropoli on rikas ja hyvinvoiva. Pilvenpiirtäjien keskellä korkeuksissa kiitävät MRT-junat antavat kaupungille lähes futuristisen säväyksen. Kaupunkivaltion monikulttuurisuus avautuu Chinatownin kujilla, arabialaisissa kortteleissa ja Pikku-Intian toreilla. Puutarhakaupungin vehreys saattaa yllättää – ulottuuhan rehevä, trooppinen kasvillisuus ydinkeskustaan asti. Huippumodernissa Singaporessa olet myös loputtomien ostosmahdollisuuksien äärellä. Pakkaa mukaan kevyitä kesävaatteita, sillä Singaporessa kostea lämmin ilma hellii ympäri vuoden.

Hongkong, Kiina

Yli 7 miljoonan asukkaan Hongkongissa matkailijan on helppo sukeltaa metropolin nopeaan sykkeeseen. Kaupungissa on sekä moderneja pilvenpiirtäjiä että kaunista maaseutua, ja ilmasto on subtrooppinen. Miljoonat turistit vierailevat Hongkongissa vuosittain ja kaupunki tarjoaa jokaiselle kiehtovan kokemuksen. Hongkongin keskeiset alueet ovat Hongkongin saari, Kowloonin niemimaa ja New Territories -alue. Eksoottinen Hongkong on aasialainen miljoonakaupunki. Vilkkaiden katujen, suurten ostoskeskusten ja neonvalojen lisäksi Hongkongista löytyy runsaasti vehreitä puistoja ja luonnonmaisemia, jotka häikäisevät kauneudellaan ja ainutlaatuisuudellaan. Pilvenpiirtäjien keskellä todella tunnet suuren kaupungin sykkeen. Metropolissa yhdistyy moderni liike-elämä sekä vanha perinteinen kulttuuri. Perinteinen kiinalainen kulttuuri näkyy temppelialueina sekä idyllisinä sivukatuina, joilla käsityöläiset valmistavat esineitä satavuotisin perintein.

Ho Chi Minh, Vietnam

Ho Chi Minh City, toiselta nimeltään Saigon, on kiehtova yhdistelmä modernia liike-elämää ja perinteitä kunnioittavaa historiaa. Kaupungissa riittää koettavaa; useita kiinnostavia museoita esimerkiksi sotahistoriasta ja lääketieteestä, palatseja, katedraaleja, temppeleitä, ostosmahdollisuuksia ja maailmankuuluja ruokaelämyksiä.

Halong Bay, Vietnam

Mystinen Halong Bay koostuu yli tuhannesta jylhästä ja jyrkkärantaisesta saaresta, trooppisista sademetsistä, mangrovemetsistä, koralliriutoista, vuorovesitasangoista, meriruohoniityistä ja luolista. Vietnamin pohjoisosassa sijaitsevasta merenlahdesta osa kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin ja alue on maan suosituimpia matkailukohteita.

Da Nang, Vietnam

Vietnamin kuudenneksi suurimassa kaupungissa koet auringon ja pitkät hiekkarannat yhdistettynä vilkkaaseen kaupunkielämään. Tunnetuimpia nähtävyyksiä kaupungissa ovat cham-taiteen museo, Ho Chi Minh museo, Asia Park -huvipuisto sekä Da Nangin katedraali, joka on väriltään herttaisen vaaleanpunainen ja rakennustyylissä yhdistyy goottilainen ja vietnamilainen rakennusperinne.