Silversea Cruises

Silversea Cruises on johtava ultraluksus- ja tutkimusristeilyvarustamo, jota on ylistetty sekä all inclusive -tarjonnastaan ​​että maailmanlaajuisesta kohdevalikoimastaan. Silversea lanseerattiin vuonna 1994 maailman ensimmäisenä luksusluokan all-inclusive- risteilyvarustamoa. Silversea Cruises on osa Royal Caribbean -konsernia.

Silversea on yksi kattavimmista tarjouksista erittäin ylellisissä risteilyissä. Matkat sisältävät hovimestaripalvelun jokaisessa sviittikategoriassa; valikoima ravintoloita jokaisessa laivassa sekä ruokailumahdollisuus sviitissä ympäri vuorokauden ja laadukkaat juomat koko laivassa. Silversean vieraat matkustavat yli 900 kohteeseen kaikilla seitsemällä mantereella nauttien laajasta valikoimasta mukaansatempaavia kokemuksia maailman merkittävimmissä paikoissa.

Neljän huippuylellisen tutkimusaluksen lisäksi Silversealla on laivastossaan kuusi klassista alusta. Kaikki risteily yhtiön laivat ovat tilavimpia aluksia. Silversea on hiljattain toivottanut laivastoonsa tervetulleeksi kolme uutta alusta kesäkuusta 2020 lähtien – Silver Origin, Silver Moon ja Silver Dawn – ja laivaston määrä on 10.

Silversea Cruises jatkaa innovointia luksus- ja retkiristeilyteollisuudessa. Silver Moonin avasi lokakuussa 2020 Silversean uraauurtavan S.A.L.T. kulinaariohjelman. S.A.L.T. antaa matkustajille mahdollisuuden sukeltaa maailman rikkaimpiin kulinaarisiin kulttuureihin. Marraskuussa 2021 laivastoon liittyneellä Silver Dawnilla vieraat nauttivat Otium-wellness-ohjelmasta – hemmottelevasta innovaatiosta hyvinvointiin merellä, joka on saanut inspiraationsa roomalaisesta elämäntyylistä ja keskittyy hemmotteluun ja nautintoon.

Konsernin jatkuvien kestävän kehityksen ponnistelujen pohjalta Silversea toimittaa kaksi Evolution-luokan alusta vuosina 2023 ja 2024, mikä ylittää kestävän risteilymatkailun rajoja uraauurtavalla teknologialla, joka vähentää alusten hiilijalanjälkeä. ”Project Evolution” on ensimmäinen risteilyalus, joka käyttää polttokennoja 100 % tehon tuottamiseen satamassa ollessaan. Se toimii käyttämällä kolmea voimanlähdettä, mukaan lukien polttokennojärjestelmä, akkutekniikka ja kaksipolttoainemoottorit, jotka käyttävät nesteytettyä maakaasua (LNG) pääpolttoaineena.

 

 

 

 

Hyvä tietää ennen matkaa

Reittimuutokset

Loistoristeilyt ei vastaa matkareitin muutoksista tai laivan myöhästymisistä ennalta arvaamattomien ja hallitsemattomien olosuhteiden vuoksi tai syistä, jotka liittyvät laivan ja matkustajien turvallisuuteen. Varustamolla ja aluksen kapteenilla on oikeus jättää pois satamia, muuttaa aikatauluja, vaihtaa reittiä tai alusta ilman ennakkovaroitusta.

Lentomatkat

Mikäli olette varanneet lentonne itse, suosittelemme että saavutte risteilyn lähtökaupunkiin jo edeltävänä päivänä.

Mikäli lennot on varattu Loistoristeilyiden kautta ja lentonne on myöhässä, siitä tulee ilmoittaa Silversealle matkustusdokumenteissa olevaan puhelinnumeroon tai Loistoristeilyiden päivystysnumeroon. Pyörätuolia käyttävien matkustajien tulee ilmoittaa asiasta ennen matkaa, jotta mahdolliset erityisjärjestelyt voidaan tehdä. Matkustajilla on oltava mukana oma, kokoon taittuva pyörätuoli.

Nimet matkustajatiedoissa

Huomioittehan, että matkustajien nimitietojen on täsmättävä matkustusasiakirjan kanssa. Ensimmäinen etunimi ja sukunimi riittävät. Mikäli matkalipun nimitiedot eivät vastaa passin tietoja, matkustaminen ei ole mahdollista. Ilmoittakaa Loistoristeilyiden myyntitoimistoon, jos nimi pitää korjata. Nimenmuutoksista ja niiden korjauksista aiheutuvat kulut veloitetaan asiakkaalta.

Mitä pakata mukaan?

Pukeutuminen päivällä

 • Päiväsaikaan matkustajille suositellaan rentoa lomapukeutumista.
 • Shortsit ja farkut ovat sallittavia päiväsaikaan kaikkialla aina klo 18 saakka. Uimapukuihin ja urheiluasuihin pukeutuminen on sallittua ainoastaan niille tarkoitetuilla alueilla.

Pukeutuminen illalla

 • Klo 18 jälkeen, miehillä pitkät housut kauluspaita. Pikkutakki on vapaaehtoinen. Naisilla esimerkiksi jakkupuku tai mekko.
 • Pukeutumissuositukset vaihtelevat illasta riippuen ja ne ilmoitetaan päivän lehdessä.
 • Kaikilla risteilyillä on yksi tai useampi muodollinen ilta, johon osallistuminen on vapaaehtoista. Miesten pukukoodi on smokki tai musta puku ja solmio ja naisten cocktailmekko tai muuten muodollinen vaatetus.

Pukeutuminen vierailukohteissa
Pakkaamisessa kannattaa ottaa huomioon kohteissa vallitsevat sääolot, vuodenaika sekä olla selvillä maan pukeutumiskulttuuri ja pukeutua sen mukaan esimerkiksi peittämällä hartiat ja polvet.

Matkatavarat

Lentoyhtiöiden matkatavararajoitukset vaihtelevat yhtiöiden ja lippuluokkien välillä, joten matkustajien tulee tarkistaa ajankohtaiset tiedot ennen matkalle lähtöä. Varmistakaa, että matkatavaranne on varustettu matkustusdokumenttien mukana saamillanne lipukkeilla.

Laivoilla ehdottomasti kiellettyjä tavaroita ovat kaikki vaarallisiksi katsottavat esineet ja tarvikkeet, kuten aseet, ammukset, räjähteet, ilotulitteet ja soihdut, kaasut, myrkylliset, radioaktiiviset tai syövyttävät aineet, sekä terävät esineet.

Käsimatkatavarat

Tarkista lentoyhtiöstä käsimatkatavaroiden koko- ja painorajoitukset.
Pakkaa erillisiin käsimatkatavaroihin matkustusdokumentit, passi, mahdolliset lääkkeet, kamera, lompakko ja muut arvotavarat.

Matkustus asiakirjat

Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, on oltava voimassaoleva passi ja mahdollisesti tarvittavat viisumit. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Passin kuvasivusta on hyvä ottaa kopio mukaan matkalle ja säilyttää se erillään passista. Loistoristeilyt ei ole vastuussa, mikäli matkustusasiakirjat ovat puutteellisia ja estävät matkalle lähdön. Näissä tapauksissa sovellamme normaaleja peruutusehtoja. Ottakaa matkalle mukaan kaikki matkustusdokumentit; lento- ja risteilyliput, passit, sekä mahdolliset viisumit. Näiden lisäksi myös tarvittaessa rokotustodistukset ja englanninkieliset reseptit lääkkeistänne. Huomioikaa, että maiden viranomaisten turvallisuus- ja asiakirjamääräykset voivat vaihdella. Matkustajat ovat itse vastuussa siitä, että selvittävät nämä ja noudattavat annettuja määräyksiä. Mikäli tarvittavia dokumentteja puuttuu, matkustajalta voidaan evätä pääsy laivalle, tai hänen risteilynsä voidaan keskeyttää.

Yhdysvaltoihin matkustava risteilyasiakas

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuslaitos (the Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitos (the United States Customs and Border Protection) ovat luoneet turvallisen verkkosivuston, jolla sinä tai kolmas osapuoli voi täyttää sähköisen lomakkeen matkustusluvan hakemista varten. Annettuasi tarvittavat tausta- ja matkustustiedot tietoturvallisella verkkosivustolla, järjestelmä käsittelee hakemuksesi ja päättää, voitko matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelman alaisuudessa ilman viisumia. Järjestelmä antaa automaattisen vastauksen, ja ennen lentokoneeseen nousua lentoyhtiö tarkistaa matkustuslupasi voimassaolon sähköisesti Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitokselta. Matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä tai kunnes passisi vanhenee, mikäli näin tapahtuu ennen kahden vuoden määräaikaa. Matkustuslupahakemukset jätetään vähintään 72 tuntia ennen matkustamista. Matkustuslupahakemukset tehdään Internetissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov. Sivun oikeasta yläkulmasta voit valita suomenkielisen sivuston. Täyttöohjeet löydät osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_fi.htm. Jos tiedät tarvitsevasi viisumin ota yhteys USAn konsulaattiin, tarkempia tietoja löytyy osoitteessa https://fi.usembassy.gov

Matkavakuutus

Muista ottaa matkavakuutus samanaikaisesti, kun varaat risteilymatkasi. Näin turvaat mahdollisen sairastapauksen tai muun matkan estymisen varalta aiheutuneet kulut. Tutustu huolellisesti matkavakuutusehtoihin, että vakuutus kattaa kaikki mahdolliset tilanteet matkan aikana. Varausmaksua ei palauteta, jos matka perutaan (koskee myös sairastapauksissa tehtyjä peruutuksia). Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka nousevat prosentuaalisesti mitä lähempänä matkaa peruutus tehdään. Kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksen kattavuus ja mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.

Terveys, raskaus

Aluksella ei ole mahdollisuutta uusia reseptejä tai hankkia lääkkeitä, joten kunkin matkustajan on huolehdittava riittävästä lääkkeiden määrästä. Reseptilääkkeistä on oltava mukana englanninkielinen todistus tulli- ja rajaviranomaisia varten. Tämän todistuksen saa apteekista veloituksetta. Lääkkeet kuljetetaan ja säilytetään alkuperäispakkauksissaan. Erityishuomiota vaativissa terveydentiloissa matkustajan tulee toimittaa ennen matkaa englanninkielinen lääkärintodistus ja tuoda mukanaan tarvittavat lääkkeet ja tarvikkeet. Huomioittehan, että kaikki retket eivät sovellu esim. pyörätuolia käyttäville.

Koska aluksilla ei ole valmiuksia hoitaa raskauteen liittyviä ongelmatilanteita eikä synnytyksiä, risteilyt sallitaan vain raskauden 24. viikolle saakka. Raskaana olevalla matkustajalla tulee aina olla englanninkielinen lääkärintodistus siitä, että hän on kykeneväinen matkustamaan.

Matkustajien omalla vastuulla on selvittää ja hankkia kussakin kohdemaassa tarvittavat rokotukset. Voitte tarkistaa voimassa olevat suositukset osoitteesta www.rokote.fi. Tiedot omasta rokotussuojastanne saatte terveyskeskuksestanne.

Valuutta

Laivan valuutta on Yhdysvaltain dollari. Laivan rahanvaihtomahdollisuudet ovat rajalliset, eli valuuttaa kannattaa vaihtaa jo ennen matkaa tai kohteissa. Karibian risteilyille on hyvä varata dollareita matkakassaan. Muualla myös eurot ovat hyvä matkavaluutta.

Laivaannousu

Laivaannousuajat ilmenevät matkustusdokumenteista, ja kaikkien matkustajien on oltava aluksella viimeistään kaksi tuntia ennen laivan lähtöaikaa. Matkustusdokumentit kannattaa pitää helposti saatavilla käsimatkatavaroissa saapuessanne satamaan.

Lapset Silversean aluksilla

Silver Cloud, Silver Wind, Silver Shadow, Silver Whisper ja Silver Spirit eivät voi majoittaa alle 6 kuukauden ikäisiä lapsia. Alle 8-vuotiaat lapset saavat osallistua sopiviin Silver Shore -retkiin vain, jos ajoneuvot on varustettu oikeilla turvavaljailla ja istumavarusteilla. Lasten valjaita ja turvallisia istuimia ei voida taata. Silversea varaa oikeuden kieltäytyä alle 8-vuotiaista lapsista millään retkellä turvallisuussyistä. Asiakkaat voivat käyttää omaa hyväksyttyä turvaistuinta, turvavyötä tai valjaita edellyttäen, että ne ovat yhteensopivia paikallisen retkiajoneuvon kanssa ja voivat kiinnittää lapsen kunnolla.

Silver Explorer ja Silver Cloud : Carrier ei voi majoittaa alle yhden (1) lapsia vuoden iässä. Zodiacs®-alukseen ei päästetä alle viisi (5)-vuotiaita lapsia. Lapset alle viiden (5) vuoden ikäiset eivät voi osallistua vaadittaviin tutkimusmatkoihin Zodiac®-siirron käyttö  maihinnousussa. Silversea ei tarjoa lastenvahtipalveluja, aikuisen perheenjäsenen on pysyttävä Silver Explorerissa lastensa kanssa Zodiac-retkien aikana.

Laivalla ei ole erityisiä ohjelmia kaiken ikäisille lapsille, eikä Silversea tarjoa lasten hoitoa, viihdettä tai valvontaa. Silversea pidättää oikeuden rajoittaa alle 3-vuotiaiden lasten määrää.

Majoituksesi merellä

Majoitus on aina merinäköalasviiteissä, joista useimmissa on oma, teak-kannella varustettu parveke. Ylelliset sviitit luovat rauhoittavan tunnelman ja kutsuvat rentoutumaan. Kaikki sviitit Silversealla sisältävät kylpyhuoneen, hovimestaripalvelun, minibaarin, kylpytuotteita, kylpytakin ja tohvelit, sateenvarjon, taulutelevision, päivän uutiset, WiFin ja huonepalvelun. Lisäksi useissa hyteissä on esimerkiksi vaatehuone, tallelokero, istuma-alue, erillinen makuuhuone ja radio/herätyskello iPod-telakalla. Tarkista oman sviittisi tarkka sijainti ja sisältö osoitteesta Silversean sviitit.

Ateriat risteilyllä

Aluksilla on lukuisia makuelämyksiä tarjoavia ruokailuvaihtoehtoja. Jokaiselta alukselta löytyy pääravintoloiden lisäksi baareja ja oleskelutiloja, joissa voi nauttia risteilystä lasillisen ääressä.

Ruokailuvaihtoehdot

The Restaurant on risteilyiden pääravintola, ja se löytyy Silversean jokaiselta laivalta. Ravintolat tarjoavat matkustajille kansainvälisen keittiön antimia elegantissa ja hienostuneessa ympäristössä. Kattaus on avoin ja ruokailemaan voi mennä haluamaansa aikaan, haluamassaan seurassa.

La Dame on ranskalaistyylinen ravintola. Hemmottele itseäsi kausittain vaihtuvilla ja parhaista mahdollisista raaka-aineista valmistetuilla annoksilla sekä upealla tunnelmalla. Ravintolaan on tehtävä etukäteisvaraus laivalla. Ravintolassa on kattausmaksu.

La Terrazza on italialaistyylinen ravintola. Ravintola tarjoaa intohimolla valmistettuja aitoja italialaisia aterioita. Nauti ruokailusta sisätiloissa tai terassilla merinäköalalla. Illalliselle vaaditaan pöytävaraus.

Seishin, Indochine ja Kaiseki ovat aasialaisia ravintoloita. Ravintoloista saa niin japanilaista, kuin kiinalaista, thaimaalaista, vietnamilaista ja intialaista ruokaa. Meripäivinä lounasaikaan on tarjolla maksuton sushibaari. Illallisella on kattausmaksu.

Silver Note on täydellinen paikka ruokailla, tanssia ja unelmoida koko yön… Pienikokoiset tapas-tyyliset suussa sulavat kansainvälisen keittiön annokset täydentävät täydellisesti jazzia ja bluesia. Illallisella on kattausmaksu.

The Grill tarjoaa laavakivella valmistettuja aterioita. The Grillin laavakivet ovat peräisin vulkaanisesta kivestä ja asetettu uuniin saavuttamaan optimaalinen lämpötila. Valmista ateriasi suoraan pöydässä. Liha, kala tai vihannekset grillikiven päälle ja kypsennä oman makusi mukaan. Laavakivi tarjolla vain illallisella. Päiväsaikaan ravintola tarjoaa gourmet-salaattia, hampurilaisia ja päivittäin vaihtuvia lounasannoksia. Illallisella pukeutuminen on vapaa.

Spaccanapoli, Silversean italialaista perintöä heijastava Napolissa sijaitseva tunnuskuva katu jakaa kaupungin kahtia ja tunnetaan pizzeroistaan. Yksikään vierailu kaupungissa ei ole täydellinen ilman matkaa Spaccanapoliin. Spaccanapoli tarjoaa aitoa italialaista pizzaa: tuoreimmat ainekset, aito taikina ja täydellinen tunne italialaisesta elämänhalusta.

Vie matkakokemuksesi pidemmälle kuin koskaan ennen. S.A.L.T. Kitchen on eksklusiivinen kohderavintola, jossa voit nauttia risteilyreitin paikallisista keittiöistä, kulttuurista ja rikkaasta kulinaarisesta perinnöstä.

Ravintolatiedot ja sijainnit aluksilla löytyy aluskohtaisista tiedoista. Tutustu illallisen pukeutumiskoodeihin hyvä tietää osioissa.

Huonepalvelu
Voit nauttia useamman ruokalajin illallisen myös mukavasti omassa sviitissäsi! Illallispalvelun voi tilata ruokailutuntien ajan, mutta muuten huonepalvelu on maksutta käytettävissä ympäri vuorokauden.

Erikoisruokavalio
Silversea tekee kaikkensa toteuttaakseen vieraidensa erikoistoiveet ruuan suhteen. Ilmoita poikkeavasta ruokavaliostasi vähintään 75 päivää ennen risteilyä.

Tekemistä päivällä

Aika Silversean aluksilla ei käy pitkäksi, oli kellonaika mikä tahansa.
Esimerkkejä päivän ohjelmasta:

 • Iltapäiväteen nauttiminen joko hytissä tai valitsemassaan loungessa
 • Bingon, lautapelien, golf-puttauksen, pöytätenniksen tai vesilentopallon peluu
 • Kohdeseminaareihin ja luennoille osallistuminen
 • Ostosten teko laivan myymälöissä
 • Elokuvien katselu
 • Urheilu kuntosalilla tai ohjatuilla tunneilla
 • Hiljentyminen ja kirjallisuusvalikoimaan tutustuminen laivan kirjastossa
 • Viininmaistajaiset
 • Kylpylähoidoissa käynti (aromaterapiaa, hampaiden valkaisua, hierontoja, hoitoja, jne.)
 • Kauneushoitolassa käynti (hiustenlaittoa, manikyyrejä, pedikyyrejä, jne.)
Tekemistä illalla

Baarit ja lounget
Voit aloittaa iltasi esimerkiksi lasillisen tai kahvikupin ääressä jossakin laivan baarissa.

 • The Observation Lounge, rauhallinen baari laivan keulassa, jossa voit maistella cocktailia samalla kun nautit henkeäsalpaavasta merimaisemasta
 • The Panorama Lounge, maksuttomia juomia, elävää musiikkia ja tanssia joko perinteiseen tapaan tai uusimpien hittien tahtiin
 • The Pool Bar, hienoja viiniä, cocktaileja ja drinkkejä tarjoiltuna pehmeässä merituulessa
 • Connoisseur´s Corner, erinomaisia konjakkeja sekä laaja valikoima korkealuokkaisia sikareita
 • The Bar, laivan keskeinen kohtauspaikka, joka tarjoaa cocktaileja, keskustelua, livemusiikkia ja tanssia
 • The Bar (Silver Spirit), laivan vastaanottoaulaan sijoitettu baari, jossa voi seurustella erikoiskahvien, tapasten ja maksuttomien juomien äärellä

Viihde
Show Lounge viihdyttää matkustajia energisillä näytöksillä ja upeilla musiikkiesityksillä. Uppoudu mukavaan tuoliin ja nauti show´sta!

Elokuvat
Voit kokea poikkeuksellisen elokuvaelämyksestä laivan ulkokannella tähtitaivaan alla, tai vaihtoehtoisesti rentoutua oman hyttisi TV:n ääressä.

Kasino
Yli 18-vuotiaiden matkustajien käytössä on myös laivan kasinon huvit. Kokeile onneasi ruletissa, blackjackissa ja eri pelikoneissa! Kokemattomille pelaajille on tarjolla myös pelikursseja.

Tanssi
Innokas tanssiharrastaja ei jää Silversealla yksin. Tanssimahdollisuuksia on useita, ja oman parin väsyttyä useilta risteilyiltä löytyvät ”dance hostit”, tanssikavaljeerit, tanssittavat risteilyvieraita yömyöhään.

Silversean matkaehdot

1. Matkavakuutus

Muista ottaa matkavakuutus samanaikaisesti, kun varaat risteilymatkasi. Näin turvaat mahdollisen sairastapauksen tai muun matkan estymisen varalta aiheutuneet kulut. Tutustu huolellisesti matkavakuutusehtoihin, että vakuutus kattaa kaikki mahdolliset tilanteet matkan aikana. Silversea Cruises risteily on erityisehtoinen matka. Varausmaksua ei palauteta, jos matka perutaan (koskee myös sairastapauksissa tehtyjä peruutuksia). Mikäli joudut peruuttamaan matkasi, veloitamme peruutuskulut todellisten kustannusten mukaisesti, jotka nousevat prosentuaalisesti mitä lähempänä matkaa peruutus tehdään. Näin ollen kehotamme hankkimaan peruutusturvan sisältävän matkustaja- ja matkatavaravakuutuksen jo matkan varausvaiheessa. Tarkista vakuutuksen kattavuus ja mahdolliset vastuurajoitukset, jotka saattavat lisätä matkustajan omaa vastuuta.

Matkasopimuksessa lukee kaikki, mitä matkustajan ja Silversean välillä on sovittu. Muutokset eivät ole mahdollisia ellei niitä ole tehty kirjallisesti ja elleivät ne ole matkustajan allekirjoittamia (tai Silversean hyväksymän korvaavan henkilön) tai tämän edustajan ja Silversean valtuuttaman edustajan allekirjoittamia.

Matkustaja suostuu maksamaan matkan hinnan, joka käsittää matkat ja majoituskustannukset, kaikki mahdolliset satamamaksut ja tullimaksut sekä muut vastaavat maksut. Matkustaja suostuu maksamaan kaikki matkaan liittyvät kustannukset ennen laivan lähtöä satamasta. Silversea pidättää itselleen oikeuden muuttaa matkan kustannuksia ennen laivan lähtöä johtuen muutoksista tulli-, vero-, ja palvelumaksuissa kuten kuljetusmaksuissa (mukaan lukien polttoaineen hinnan muutokset). Myös satama- ja tullimaksuissa tai valuuttakursseissa tapahtuvat muutokset huomioidaan. Kaikki muutokset kustannuksissa maksetaan Silversealle ennen matkan alkamista.

Silversea veloittaa 25 % varausmaksun koko matkan hinnasta viimeistään5 päivän sisällä varauksestanne. Koko matkan hinta täytyy maksaa viimeistään 120 päivää ennen risteilyä. Lopulliset matka-asiakirjat lähetetään matkustajalle, kun koko matkan hinta on maksettu, viimeistään noin 14 päivää ennen matkan alkua. Varaus peruuntuu, jos matkan hinta ei ole maksettu viimeistään 120 päivää ennen matkan alkua. Lukuun ottamatta erikseen mainittuja tapauksia, matkustaja ei ole oikeutettu saamaan korvausta käyttämättömästä matkasta mistään syystä, vaikka tämä syy olisi matkustajasta riippumaton. Sääntö pätee silloin kun matkustaja ei ota ollenkaan osaa koko matkaan, tai jos hän liittyy risteilylle ja lähtee siltä kesken matkan. Tällöin Silversealla ei ole mitään velvollisuuksia tai korvausvastuuta matkustajalle matkan käyttämättä jättämisestä.

2. Matkatavarat

Matkustaja saa tuoda mukanaan laivalle kohtuullisen määrän matkatavaroita ilman lisämaksua. Silversean matkustajien matkatavarat käsitellään lentoyhtiöiden yleisten sääntöjen ja maksujen mukaan. Matkustaja voi joutua maksamaan lisämatkatavaroista maksun, joka perustuu Silversean tai matkatavaroita hoitavan tahon sen hetkisiin hintoihin. Lentoyhtiöt ovat tiukkoja matkatavaramääräyksissä ja matkustaja voi ottaa selvää painorajoituksista suoraan lentoyhtiöiltä. Land Adventures-asiakkaita neuvotaan ottamaan mukaan myös pienempi matkatavara lisämaksuja välttääkseen. Kaikki matkatavarat täytyy olla huolellisesti pakattu ja selkeästi nimetty. Nesteet ja herkästi rikkoutuvat tai arvokkaat esineet matkustaja kuljettaa omalla vastuullaan. Silversea ei ole vastuussa hävinneistä tai rikkoutuneista esineistä lentomatkan, retkien ja muiden ei laivassa tapahtuvien aktiviteettien aikana. Matkatavarat kuljetetaan ulos laivasta maihinnousupäivänä. Matkatavaroita ei säilytetä laivalla missään olosuhteissa ilman tavaroiden omistajaa. Silversea ei ole vastuussa muualla säilytetyistä matkatavaroista. Matkustaja ei saa kantaa matkatavaroissaan aseita, räjähteitä, vaarallisia tai millään tavalla vahingoittavia esineitä, huumeita tai mitään muitakaan haitallisia esineitä. Matkustaja sitoutuu olemaan täysin vastuussa Silversealle kaikista korvauksista, jotka aiheutuvat tämän säännön rikkomisesta. Varustamo suosittelee, että matkustaja kantaa matkadokumentit (passin, viisumit, matkaliput), lääkkeet ja arvoesineet käsimatkatavarassa. Nämä tavarat ovat matkustajan vastuulla koko ajan. Silversea ei ole vastuussa henkilökohtaisten tavaroiden katoamisesta tai rikkoutumisesta. Silversea voi korvausta vastaan lähettää matkustajalle laivalle unohtuneet henkilökohtaiset tavarat tai matkan aikana hävinneet ja myöhemmin löytyneet tavarat.

3. Matka-asiakirjat, terveys ja käytös

Matkustaja myöntyy kaikkiin valtioiden matkavaatimuksiin pitämään mukanaan kaikki tarvittavat dokumentit koskien maahantuloa ja sieltä poistumista ja saapuu matkan lähtöpaikkaan ennalta määrättyyn aikaan tai jos sellaista ei ole sovittu, tarpeeksi ajoissa, jotta lähtöselvitys voidaan hoitaa. Matkustajan on todistettava olevansa kelvollinen matkustamaan. Silversea ei voi ottaa mitään vastuuta matkan aikana sattuneesta onnettomuudesta, loukkaantumisesta tai vahingosta, joka on aiheutunut matkustajan terveydentilasta ennen matkan alkamista. Matkustajan on lisäksi todistettava, että hänen käytöksensä ei aiheuta hänelle itselleen vaaraa tai ole vaaraksi alukselle tai muille kulkuneuvoille, eikä aiheuta epämukavuutta muille matkustajille. Matkustaja hyväksyy olevansa vastuussa ja korvausvelvollinen kaikista vahingoista, kuolemantapauksista, ja Silversealle aiheutuneesta myöhästymisestä, jonka on aiheuttanut matkustajan tai hänen huoltajuudessa olevan alaikäisen käytös tai laiminlyönti. Alaikäinen ei saa matkustaa yksin matkan missään vaiheessa ja hänellä on oltava matkan joka vaiheessa huoltaja, jonka sviitti on tarpeeksi lähellä alaikäistä voidakseen valvoa tätä. Huoltaja on vastuussa lasten käytöksestä ja hyvinvoinnista. Matkustaja hyväksyy kaikki Silversean säännöt ja lupaa noudattaa myös kaikkia lääkinnällisen henkilökunnan antamia ohjeita. Kansainvälisen meriturvallisuuden edun nimissä sekä muiden matkustajien edun ja mukavuuden takia matkustaja antaa luvan etsintään, joka tehdään matkustajalle, hänen tavaroihinsa tai hyttiinsä. Matkustaja antaa myös luvan jonkin alukselle vahingollisen tai sen matkustajille epämukavuutta aiheuttavan esineen takavarikointiin. Matkustaja lupautuu maksamaan Silversealle pyydettäessä kohtuullisen korvauksen, mikäli matkustaja kieltäytyy noudattamasta aluksen sääntöjä tai auktoriteetteja.

4. All Inclusive ohjelma

Silversea tarjoaa markkinoiden laajimman all inclusive – ohjelman, jossa lähestulkoon kaikki on sisällytetty risteilyn hintaan. Aluksella tämä luo rentouttavan ilmapiirin, kun matkustajien ei tarvitse kuitata esim. juomatilauksia. Risteilynne hinta sisältää melkein kaikki laivan palvelut, kuten huonepalvelun, palvelurahan, ruoat (sisältäen valikoiman viinejä, shampanjaa, ja muita alkoholipitoisia juomia), ohjelman ja esitykset laivalla, joitakin tapahtumia rannoilla (vain tietyillä risteilyillä).

Risteilynne hinta ei sisällä satamamaksuja, polttoainelisää, veroja, kuljetuksia – ja matkatavarapalveluja, hotellipalveluita, vapaaehtoisia retkiä, ruokailuja ja hankintoja maissa (jos ei ole erikseen sovittu), ”The Wine Reastaurant” palveluja, turvallisuuspalveluja, pelaamista kasinossa, pesulapalveluja, ostoksia laivan boutiqueista, lastenhoitopalveluja, Spa- palveluja (esim. hierontaa ja muita hoitoja) ja muita henkilökohtaisia palveluja.

5. Silversean velvollisuudet

Velvollisuudet kansainvälisten sopimusten mukaan
Silversean velvollisuudet kuolemantapauksissa, loukkaantumisissa tai menetyksissä tai matkustajan omaisuusvahingoissa on määritelty kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Jos tiedetään se matkan osa, jossa menetys, kuolemantapaus, loukkaantuminen tai vahinko on tapahtunut, Silversean velvollisuudet tähän menetykseen, kuolemantapaukseen, loukkaantumiseen tai vahinkoon määritellään kansainvälisen sopimuksen määräysten mukaan mukautettuna asiaan kuuluvan maan lakiin. Niissä olosuhteissa kyseistä matkan osaa käsitellään niin kuin matkustaja olisi tehnyt erillisen sopimuksen Silversean tai sen sopimuskumppaneiden kanssa koskien sitä osaa matkasta, ja niin kuin matkustaja olisi saanut siitä dokumentin joka täytyy esittää, jotta kansainvälisen sopimuksen tai jonkin maan lakien määräykset voivat astua voimaan.

Silversean velvollisuudet koskien matkan muutoksia

Silversealla on oikeus jatkaa matkaa ilman ohjaajaa, hinata toista alusta tai tulla hinatuksi, sekä avustaa muita aluksia kaikissa tilanteissa. Silversealla ja sen sopimuskumppaneilla on myös oikeus poiketa reitiltä, mennä minne tahansa satamaan, tai siirtää matkustajat ja matkatavarat toiseen Silversealle kuuluvaan tai kuulumattomaan alukseen tai kulkuneuvoon.

Silversea voi hyvästä syystä korvata aluksen, lentokoneen tai majoituksen toisella samantasoisella vaihtoehdolla. Näissä olosuhteissa Silversea voi toteuttaa muutoksen ilman etukäteistä ilmoitusta, jos sitä ei pystytä tekemään.

Jos ensimmäisestä satamasta lähdön ennalta määrätty päivä ja kellonaika viivästyy merkittävästi, Silversea järjestää matkustajalle viivästymisen ajaksi majoituksen ilman mitään lisäkustannuksia.

6. Muutokset risteilyreittiin

Silversealla on oikeus kaikkina aikoina muuttaa lähtösatamaa. Tällöin Silversealla on velvollisuus ilman lisäkustannuksia järjestää matkustajalle kuljetus uuteen satamaan. Jos vaihtoehtoista kuljetusta ei pystytä järjestämään, Silversealla on velvollisuus maksaa matkan hinta takaisin matkustajalle. Silversealla on oikeus kaikkina aikoina muuttaa sen reitin varrella olevia pysähdyksiä määrätyissä satamissa tai kieltäytyä pysähtymästä muualle kuin ennalta määrättyihin satamiin. Silversea voi tehdä näin ilman ennakkoilmoitusta, jos sellaista ei pystytä tekemään. Silversealla on oikeus kaikkina aikoina muuttaa ennalta määrättyä saapumissatamaa. Silversean velvollisuus on tällöin järjestää matkustajalle kuljetus lähtösatamaan ilman mitään lisäkustannuksia matkustajalle.

7. Yleiset rajoitukset velvollisuuksiin

Riippumaton palveluntarjoaja
Jos menetys, kuolemantapaus, loukkaantuminen tai vahinko aiheutuu jonkin kolmannen osapuolen, joka ei liity Silversean sopimuskumppaneihin, tekemisestä tai tekemättä jättämisestä, Silversealla ole mitään korvausvelvollisuutta matkustajaa kohtaan.

Vieras
Jos menetys, kuolemantapaus, loukkaantuminen tai vahinko aiheutuu vieraan laiminlyönnin tai virheellisen toiminnan seurauksena koskien koko matkaa tai osaa matkasta, ei Silversealla ole mitään korvausvelvollisuutta matkustajaa kohtaan.

Epätavalliset, arvaamattomat tai ei-vältettävissä olevat olosuhteet
Jos menetys, kuolemantapaus, loukkaantuminen tai vahinko aiheutuu laiminlyönnistä tai virheellisestä toiminnasta koskien koko matkaa tai osaa matkasta, joka on seurausta:
A ) epätavallisesta, arvaamattomasta tai ei vältettävissä olevasta olosuhteesta, joka on Silversean valvonnan ulottumattomissa ja jonka seurauksia ei olisi pystytty mitenkään välttämään vaikka kaikki varotoimenpiteet olisi tehty. Nämä olosuhteet eivät pelkästään sisällä epätavallisia tai huonoja sääolosuhteita tai vaikeaa merenkulkua.
B ) mistään sellaisesta tapahtumasta, jota Silversea olisi mitenkään pystynyt ennakoimaan, ei Silverseallala ole mitään korvausvelvollisuutta matkustajaa kohtaan tapahtumasta aiheutuneesta menetyksestä, kuolemantapauksesta, loukkaantumisesta tai vahingosta.

Epäsuora menetys tai menetys jonkin seurauksena

Paitsi näissä erikseen mainituissa ehdoissa, Silversea ei ole vastuussa mistään epäsuorasta menetyksestä tai muista jonkin seurauksena tapahtuneista menetyksistä.

8. Sopimuksen irtisanominen

Irtisanominen matkustajan taholta
Jos missään vaiheessa ennen ennalta määrättyä lähtöpäivää Silversea ilmoittaa matkustajalle, että jokin oleellinen asia matkassa (kuten hinta) muuttuu merkittävästi ja matkustaja ilmoittaa peruvansa matkan Silversean ilmoittaman ajan sisällä, Silversealla on velvollisuus palauttaa matkustajalle kaikki maksut jotka matkustaja on maksanut matkasta.
Jos matkustaja haluaa peruuttaa matkan jonkin muun syyn takia, Silversealla on velvollisuus palauttaa matkustajalle se osa matkan hinnasta, joka on määritelty matkan varausta koskevassa osiossa ja peruutusehdoissa.

Irtisanominen Silversean taholta
Silversealla voi missä tahansa vaiheessa kieltäytyä kuljettamasta ketä tahansa matkustajaa ja sillä on oikeus viedä matkustaja minne tahansa satamaan tai paikkaan tai siirtää matkustaja jollain muulla kulkuneuvolla, johtuen matkustajan terveydestä, fyysisestä kunnosta tai käytöksestä tai mistä tahansa muusta syystä, joka vaikuttaa muiden matkustajien viihtyvyyteen. Näissä olosuhteissa matkan hintaa ei korvata.

Silversealla on oikeus mistä tahansa syystä peruuttaa matka milloin tahansa ennen lähtöpäivää ja eikä se ole korvausvelvollinen matkustajaa kohtaan lukuun ottamatta seuraavia tapauksia:
jos Silversea peruuttaa matkan ennen ennalta määrättyä lähtöpäivää mistä tahansa syystä paitsi syistä, jotka eivät ole lähtöisin matkustajasta, matkustaja voi joko
(i) ottaa korvaavan matkan, jos Silversea pystyy sellaisen tarjoamaan, jossa otetaan huomioon matkustajan maksama hinta matkasta tai
(ii) ottaa vastaan korvauksen Silversealta matkan hinnasta ja tällöin matkasopimus peruutetaan.

Matkustajan varauksen käsittelyn helpottamiseksi Silversea pyytää matkustajista tiettyjä henkilökohtaisia tietoja, kuten nimen, osoitteen, luottokortti- tai maksuvälinetiedot ja erityisvaatimukset, kuten vammat ja terveydelliset tiedot. Silversean on ilmoitettava joistakin näistä tiedoista niille yrityksille tai organisaatioille, joiden tarvitsee tietää asioista, jotta matkustajan loma voidaan järjestää. Silversea haluaisi myös säilyttää ja käyttää matkustajien tietoja auttamaan tulevissa varauksissa sekä markkinointitarkoituksiin. Silvesealla on oikeus olettaa ettei matkustaja kieltäydy vastaanottamasta markkinointimateriaalia, ellei hän toisin ilmoita.

9. Lähtöselvitys ja laivalta poistuminen

Early Embarkation-ohjelma tarjoa rajoitetulle määrälle asiakkaita mahdollisuuden aikaiseen lähtöselvitykseen. Laivalle voi silloin nousta rauhassa kiirehtimättä jo aamupäivällä klo 10.30 ja sen jälkeen nauttia lounaan ja rentoutua. Tämä erikoispalvelu maksaa 100 US dollaria/henkilö ja täytyy tilata etukäteen viimeistään 7 päivää ennen risteilyn alkua. Late Disembarkation-ohjelma tarjoa asiakkaille mahdollisuuden myöhäiseen laivalta poistumisen paluupäivänä, jolloin asiakkaat voivat nauttia lounaan laivalla ja poistua laivasta vasta klo 17.00 iltapäivällä. Tämä lisäpalvelu maksaa 100 US dollaria/henkilö. Jos asiakas haluaa pitää myös sviitin käytössä paluupäivänä klo 17.00 asti, silloin palvelu maksaa 150 US dollaria. Tämä palvelu täytyy tilata viimeistään vuorokausi ennen risteilyn päättymistä laivan vastaanotosta.

Kansainvälinen merilaki kieltää matkustajan lähtöselvityksen tai maihinnousun risteilyn aikana kaikissa muissa satamissa paitsi risteilyn etukäteissuunnitelman mukaisen reitin varrella olevissa kohdesatamissa. Jos matkustaja haluaa nousta laivaan tai nousta maihin satamassa, joka ei ole hänen suunnitelmassaan, hän voi joutua maksamaan mahdolliset sakot tai muut lisäkustannukset Silversealle.

10. Terveysvaatimukset ja raskaus

Matkan varauksen yhteydessä matkustajalla on velvollisuus ilmoittaa Silversealle kirjallisesti seuraavissa tapauksissa:
• Jos matkustajan fyysinen- tai mielenterveys vaatii lääkärin hoitoa tai muita hoitotoimenpiteitä risteilyn aikana.
• Jos matkustajan terveydellinen kunto ei sovellu matkustamiseen laivalla, ja vaatii erikoistoimenpiteitä laivalla.
• Jos matkustajan terveyden tilanne saattaa olla vaaraksi matkustajalle itselle tai kanssamatkustajille.
• Jos matkustaja tarvitsee terveydellisistä syistä laivalle mukaan happipullon.
• Jos matkustaja on liikuntaesteinen ja tarvitsee laivalla liikkuakseen pyörätuolin.
Matkustajan on noudatettava risteilyn aikana lääkärin- tai sairaanhoitohenkilökunnan ohjeita.
Silversea suosittelee, että pyörätuolilla liikkuvilla matkustajilla olisi mukana matkan aikana avustava henkilö. Huomaattehan, että pyörätuolilla liikkuvien matkustajien saattaa olla vaikeaa tai jopa mahdotonta päästä maihin joissakin vierailusatamissa.

Koska aluksilla ei ole valmiuksia hoitaa raskauteen liittyviä ongelmatilanteita eikä synnytyksiä, risteilyt sallitaan vain raskauden 24. viikolle saakka. Raskaana olevalla matkustajalla tulee aina olla lääkärintodistus siitä, että hän on terve matkustamaan.

11. Matka-asiakirjat

Matkustajan omalla vastuulla on huolehtia, että kaikki tarvittavat matka-asiakirjanne ovat mukana matkan aikana. (lentoliput, risteilyliput, passi, sairausvakuutuskortti, matkavakuutus, tarvittaessa rokotustodistukset). Matkustajalta, jolla ei ole lähtöselvityksessä esittää kaikkia vaadittavia matkustuspapereita, saatetaan estää pääsy alukselle.

Passi
Jokaisella matkustajalla, myös lapsilla, on oltava voimassaoleva passi ja mahdollisesti tarvittavat viisumit. Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen. Yhdysvaltoihin matkustettaessa passin on oltava koneellisesti luettava. On tärkeää, että nimenmuutokset ilmoitetaan ajoissa, jotta lipuissa ja passissa esiintyvä nimi vastaavat toisiaan risteilyn alkaessa. Mikäli matkustajalla ei ole hallussaan vaadittavia matkustusasiakirjoja, häntä ei mahdollisesti päästetä alukseen ja häneltä voidaan periä peruutuskulut. Passit voidaan ottaa risteilyn ajaksi henkilökunnan haltuun, jotta ne ovat tarvittaessa viranomaisten nähtävissä, ja ne luovutetaan takaisin ainoastaan vierailusatamissa käyntien ajaksi. Lue myös ”Yhdysvaltoihin matkaava risteilyasiakas”.

Viisumi
Matkustajien on syytä selvittää matkanjärjestäjältään tai suurlähetystöstään mahdolliset viisumivaatimukset vähintään kaksi kuukautta ennen matkan alkua. Kunkin on myös itse huolehdittava viisumien ajanmukaisuudesta. Mikäli matkustajalla ei ole tarvittavia viisumeita, hänen pääsynsä alukselle tai ko. vierailukohteeseen voidaan evätä, ja häneltä voidaan periä peruutuskuluja.
Yhdysvaltoihin matkaava risteilyasiakas
Suomen kansalaiset voivat edelleen matkustaa ilman viisumia, mutta heidän täytyy hankkia hyväksytty matkustuslupa ennen matkustamistaan Yhdysvaltoihin. Jokaisella matkustajalla on oltava henkilökohtainen koneellisesti luettava passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Matkustuslupa on pakollinen.

12. Yhdysvaltoihin matkustava risteilyasiakas

Yhdysvaltain kotimaan turvallisuuslaitos (the Department of Homeland Security) ja Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitos (the United States Customs and Border Protection) ovat luoneet turvallisen verkkosivuston, jolla sinä tai kolmas osapuoli voi täyttää sähköisen lomakkeen matkustusluvan hakemista varten. Annettuasi tarvittavat tausta- ja matkustustiedot tietoturvallisella verkkosivustolla, järjestelmä käsittelee hakemuksesi ja päättää, voitko matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver -ohjelman alaisuudessa ilman viisumia. Järjestelmä antaa automaattisen vastauksen, ja ennen lentokoneeseen nousua lentoyhtiö tarkistaa matkustuslupasi voimassaolon sähköisesti Yhdysvaltain tulli- ja rajaturvallisuuslaitokselta. Matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta myöntämispäivästä tai kunnes passisi vanhenee, mikäli näin tapahtuu ennen kahden vuoden määräaikaa. Matkustuslupahakemukset jätetään vähintään 72 tuntia ennen matkustamista. Matkustuslupahakemukset tehdään Internetissä osoitteessa: https://esta.cbp.dhs.gov. Sivun oikeasta yläkulmasta voit valita suomenkielisen sivuston. Täyttöohjeet löydät osoitteesta https://esta.cbp.dhs.gov/esta/WebHelp/helpScreen_fi.htm. Jos tiedät tarvitsevasi viisumin ota yhteys USAn konsulaattiin, tarkempia tietoja löytyy osoitteessa https://fi.usembassy.gov

13. Huomioitavaa

Esiintyjät ja luennoitsijat
Silversean itsenäisillä sopimuskumppaneilla, kuten esim. artisteilla ja luennoitsijoilla, on oikeus aikataulumuutoksiin ja peruutuksiin ilman ennakkoilmoitusta.

Loppulasku laivalla
Risteilyn aikana risteilytilillenne kertynyt lisämaksullisten erikoispalvelujen, ja hankintojen loppumaksu täytyy maksaa kokonaan ennen laivalta poistumista paluupäivänä.

Muilta osin noudatamme Yleisiä Valmismatkaehtoja. Nämä 30.6.2009 hyväksytyt sopimusehdot ovat Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemat.
Nämä ehdot on saatavissa toimistostamme ja kuluttajavirastosta puh 010 194 700.

TÄMÄ ON EPÄVIRALLINEN KÄÄNNÖSVERSIO ENGLANNINKIELISESTÄ VIRALLISESTA VERSIOSTA. ALKUPERÄISEN ENGLANNINKIELISEN VERSION VOI LUKEA SILVERSEAN KOTISIVUILTA.