Casablanca, Marokko

Yli neljän miljoonan asukkaan Casablanca on monelle tuttu samannimisestä klassikkoelokuvasta, mutta tämä Atlantin rannikon tärkeä satama- ja liike-elämänkeskuskaupunki on paljon muutakin. Suuressa metropolissa yhdistyvät ranskalainen elämänmeno ja arabikulttuuri. Keskusta on melko pieni, jossa voi vaellella vanhan kaupungin, Medinan, kujilla katsellen marokkolaista kaupankäyntiä tai tutustua kaupungin uuden puolen bulevardeihin.

Hieman ydinkeskustan ulkopuolella sijaitsee Casablancan tärkein nähtävyys, Hassan II –moskeija. Se on hienolla paikalla Atlannin rannalla ja moskeijan läheisyydestä alkaa trendikäs Anfa –kaupunginosa hienoine huviloineen ja uima-altaineen. Kuningas Mohammed V:n palatsi onkin aivan upea esimerkki arabiarkkitehtuurista.

Casablanca on myös mainio paikka ostosten tekemiseen. Matkalaukkuun voi hankkia marokkolaisia mattoja, nahkatuotteita, taottuja metalliesineitä, savikeramiikkaa, koruja ja mausteita. Mikäpä sen mukavampaa kuin ottaa pala arabimaailmaa mukaan muistoksi pohjoiseen.