Kotor, Montenegro

Montenegro on aivan oma lukunsa Euroopassa. Jotain kertoo jo se, että montenegrolaiset mainostavat itse itseään Euroopan laiskimpana kansansa. Rennonletkeästi elämään suhtautuvat montenegrolaiset ovat myös Euroopan pisintä kansaa: naisten keskipituus on 171 senttiä ja miesten jopa 186 senttiä.

Vaikka Montenegro ei kuulu EU:hun, on maassa käytössä eurot. Euroilla kannattaa ostaa lasi paikallista kotitekoista luomuviinaa eli rakijaa ja nautiskella paikallisten tapaan ilman kiirettä Kotorinlahden kauneudesta. Vuonna 2006 Serbiasta itsenäistynyt Montenegro on noussut yhdeksi Adrianmeren suosikkimatkakohteeksi, mutta turismi on vielä ottamassa horjuvia ensiaskeleitaan, jonka takia nyt kannattaa nauttia maan alkuperäisestä hehkusta.

Paljon maan kauneudesta kertoo se, että Kotorin vanha kaupunki kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Suloinen kaupunki tarjoaa keskiaikaista arkkitehtuuria, kirkkoja ja aukioita, joille voi taas istahtaa hengähtämään. Kaupungin torilla suosittelemme maistamaan perinteistä savustettua kinkkua tai juustopiirasta.