Korfu, Kreikka

Korfun saarella riittää nähtävää ja ihasteltavaa. Paljon kertoo jo se, että Korfun vanha kaupunki venetsialaisine linnoituksineen on päässyt Unescon maailmanperintöluetteloon. Vanha kaupunki henkii keskiaikaista tunnelmaa holvikäytäviensä, mukulakivikujiensa, pastellisävyisten talojensa, puutarhojensa ja pienten aukioidensa ansiosta.

Alueen keskellä ylpeilee Kreikan suurin ja vehrein aukio, Spianada sekä suosittu ajanviettopaikka, Listonin aukio. Korfulla on lukemattomia upeita luostareita ja kirkkoja, kuten Agios Spiridon -kirkko kaupungin keskellä.

Pääkaupungin ulkopuolella, 10 kilometriä etelään, sijaitsee Itävallan keisarinna Elisabetin, eli kaikille tutun Sissin, ihastuttava kesäpalatsi Achilleion. Sissi rakennutti vuonna 1890 rakastamalleen Korfulle upean kesäpalatsin, jonka keskeiseksi teemaksi hän valitsi kreikkalaisen mytologian ja Troijan sodan sankarin, Akhilleuksen. Juuri tästä juontuukin palatsin nimi. Palatsi on tutustumisen arvoinen kohde, ja onpa sinne tiensä löytänyt jopa James Bond. Roger Mooren tähdittämän Erittäin salainen -elokuvan kasinokohtaukset on filmattu tässä samaisessa palatsissa.

Jos aikaa jää ostoksille, kannattaa Korfun vanhasta kaupungista shoppailla esimerkiksi näyttäviä koruja, pitsitöitä, mitä erilaisimpia oliivituotteita ja keramiikkaa. Kun suuta alkaa kuivaa, niin mainiona kurkun kostuttajana toimii saarella valmistettava tsitsibiraa eli inkivääriolutta tai kumvatti-sitruslikööriä.