Bergen, Norja

Kuvan Copyright Andrea Giubelli.

Norjan länsirannikolla Hordalandin läänissä sijaitseva Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki, ja onpa kaupunki samalla alueensa tärkeä kulttuurinen ja taloudellinen keskus. Bergenin tärkein nähtävyys on nimeltään Bryggen, kaupungin vanhan rahtisatama. Valloittavan ihanat ja värikkäät puiset makasiinit ovat Unescon maailmanperintökohde.

Bryggen on palanut monesti, ja viimeisin iso tulipalo sattui vuonna 1955. Varastorakennukset on kuitenkin rakennettu vanhan mallin mukaan. Bergenissä kulttuurinystävän nälkä tyydyttyy varmasti, sillä kaupungissa on paljon kirkkoja, gallerioita ja Hansamuseo. Shoppailijakin saa omansa, sillä ostoksia voi tehdä mukavasti kauppakeskus Lagunen Storsenterissä tai kävelykatu Torgallmenningenillä. Kaupungissa on kätevää matkustaa raitiovaunuilla.

Bergenin keskustasta lähtee rinnejuna Floyenvuorelle, josta aukeavat kaupungin parhaat näköalat. Yksi vaihtoehto on tietysti myös Bergenin satamasta lähtevä Hop On – Hop Off kiertoajelubussi. Kaupungista pääsee myös merelle katsomaan valaita, mutta kaloja näkee myös Bergenin akvaariossa. Laivasta lähtiessä kannattaa muuten ottaa mukaan sadetakki tai sateenvarjo: Bergenissä nimittäin sataa keskimäärin kahtena päivänä kolmesta.