Geiranger, Norja

Jos haluat nähdä maailman kauneimman vuonon, niin olet oikeassa paikassa. National Geographicin Traveler-lehti valitsi Geiranger-vuonon maailmanperintökohteiden ykköseksi vuonna 2009. Onpa vuono myös UNESCO:n maailmanperintökohde.

Geirangerinvuonon perukassa sijaitseva pieni Geirangerin kylä on tunnettu erityisesti näistä henkeäsalpaavista maisemista. Korkeilta kallioilta valuu useita jylhiä vesiputouksia, ja aurinkoisena päivänä koko 15 kilometriä pitkä vuono kimaltelee timanttien lailla. Mahtavia maisemia voi ihastella monista näköalapaikoista, joita on kylää reunustavien mäkien ja vuorien rinteillä. Kannattaa muuten kaiken varalta pakata mukaan sadetakki, sillä Geiranger-vuonon alueella sataa määrällisesti eniten koko maassa.

Geirangerilla voi viettää aikaansa myös nousemalla tietä pitkin 1476 metriä korkealle Dalsnibba-vuorelle. Huipulle on rakennettu viihtyisä palvelurakennus, josta löytyy matkamuistomyymälä sekä käymälä. Itse Geirangerin kylässä on upeiden maisemien lisäksi tunnelmallisia pieniä ravintoloita, kuten esimerkiksi Naustkroa, jonka aivan vedenrajasta lähtevällä terassilla voi nauttia esimerkiksi paikallisia lohesta tehtyjä ruokia.