Palma de Mallorca, Espanja

Mallorcan viehättävässä pääkaupungissa Palma de Mallorcalla käy risteilyvieraiden lisäksi myös muita arvovaltaisia vieraita, kuten Espanjan kuninkaalliset ja kansainvälinen jet set. Suihkuseurapiirien läsnäolosta kertoo jo valtava, kilometrien mittainen huvipursisatama, jossa voi ihailla hulppeita jahteja toinen toisensa perään.

Itse kaupunki on ihana yhdistelmä keskiaikaisia kujia, aatelispalatseja, viimeisintä muotia myyviä trendikauppoja sekä tapasbaareja. Yksi mainitsemisen arvoinen nähtävyys on esimerkiksi 1500-luvulla rakennettu katedraali, jossa on upeat, värilliset lyijylasi-ikkunat ja espanjalaisen Antonio Gaudin suunnittelema alttari. Kirkkovisiitin jälkeen voi esimerkiksi astella kaupungin pääkatua, jonka varrella on runsaasti kahviloita ja shoppailumahdollisuuksia, kuten Espanjan suurin tavarataloketju El Corte Ingles.

Ei yhtään hullumpi vaihtoehto myöskään ole ottaa taksi hiekkarannalle. Palma tarjoaa hyvin hoidetut hienohiekkaiset rannat ja kirkkaat vedet, joissa on lastenkin hyvä peuhata ja viilentyä.