Palermo, Sisilia, Italia

Kun laiva saapuu Palermon satamaan, voit saman tien astua keskelle Palermon elävää ja värikästä kuhinaa. Ja kuhinaa tässä mafian syntykodissa riittäkin: skoottereita sujahtaa joka suunnasta, alennusmyynnit sekä markkinat houkuttelevat tekemään ostoksia ja toreilta kantautuu herkullisia tuoksuja.

Kaupungin hulinassa kävellessä on helppo kuvitella, kuinka mustahattuiset mafiosot ovat vaihtaneet laukauksia kaupungin kaduilla ja kaasuttaneet mustalla autollaan karkuun. Jos tuuria on matkassa, saatat päästä seuraamaan mafia-elokuvan kuvaamista, sillä kaupungissa tehdään edelleen paljon elokuvia aiheesta.

Palermosta löytyy myös rauhallisia sopukoita iltapäiväkävelylle. Voit esimerkiksi käyskennellä ja tehdä ostoksia Palermon satama-alueella tai suunnistaa kauniiseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Kun Palermossa kerran ollaan, pitää toki mainita saarella kasvavat pistaasit ja sitruunat. Mainio ostos matkalaukkuun on alueen erikoisuus pistaasipesto, josta saa esimerkiksi ihanan kastikkeen pastalle.

Kaupunkiin tutustumisen ohella voi istahtaa katukahvilaan, ja nautiskella pistaasista tehtyä makeaa jälkiruokaa limoncello-liköörin kera.