Kööpenhamina, Tanska

Tervetuloa

polkupyörien, pølsenin eli nakkimakkaran ja pienen merenneidon kaupunkiin! Kööpenhamina – jos mikä – on hurmaava ”pieni suuri kaupunki”. Edessä aukeaa iloinen, värikäs ja eloisa kaupunki, jossa koskaan ei tiedä, mitä hauskaa kulman takana onkaan vastassa. Suosituin turistikohde Kööpenhaminassa on tietenkin Pieni Merenneito, ja matkalla valokuvaamaan tätä neitokaista voi käydä ihastelemassa esimerkiksi mahtavaa Oopperataloa.

Shoppailijoille kaupungissa on tarjolla pohjoismaista muotia ja muotia maun mukaan aina trendikkäistä klassisiin vaatelöytöihin. Välillä on kiva piipahtaa kahvilassa vaikkapa nauttimassa pølsenia tai kuuluisia tanskalaisia voileipiä. Pitkällä Stroget-kävelykadulla on isoja tavarataloja ja suurten ketjujen vaatekauppoja, mutta kävelykadulta kannattaa ehdottomasti poiketa sivukaduille, jonne erikoisemmat liikkeet ovat keskittyneet. Sieltä löytyy esimerkiksi antiikkiliikkeitä.

Päivän voi viettää Kööpenhaminassa myös hurvitellen, sillä huvipuisto Tivoli on aina käymisen arvoinen kohde. Jo huvipuiston puistoalue on varsin viehättävä, mutta ruuat ja juomat ovat kieltämättä hintavia.