Tanger, Marokko

Tanger, tuo Afrikan tähti -pelin aloituskaupunki, tarjoaa maustetorien kutkuttavaa tuoksua, sokkeloisia kujia ja eksoottista tunnelmaa meille härmäläisille.

Suurin osa kaupungin nähtävyyksistä löytyy vanhasta kaupungista Medinasta. Vanhan kaupungin eloisat aukiot Grande ja Petit Socco ovat tulvillaan hälinää, kauppiaita, tuoksuja ja makuja. Aukioilla voi istahtaa terassille syömään esimerkiksi paikallisia kuskuksesta tehtyjä herkkuruokia.

Piipahtamisen arvoisia paikkoja Tangerissa ovat esimerkiksi Place de la Kasbah -aukio, suuri ja rauhallinen linnamainen alue sekä Dar el-Makhzen eli Kasbahin museo, joka on entinen Tangerin sulttaanin palatsi.

Myös Tangerin Suurmoskeija eli Grande Mosquée on yhtä tärkeä osa Tangeria kuin Tuomiokirkko Helsinkiä. Moskeija rakennettiin portugalilaisen katedraalin päälle, joka puolestaan rakennettiin roomalaisen temppelin sijoille.

Rentoutumista etsivälle Tanger tarjoaa rauhoittavia hiekkarantoja ja keitaita. Rannat eivät sovellu kovin hyvin uimiseen, mutta auringonpalvontaan sitäkin paremmin. Rantojen reunamilla voi myös istahtaa nauttimaan kupposen suosittua paikallista minttuteetä.

Jos vedessä haluaa peuhata, niin se onnistuu Tangerin M’Nar-nimisessä vesi – ja huvipuistossa, josta löytyy valtavia vesiliukumäkiä hurjimpienkin vesipetojen makuun.