Salvador da Bahia, Brasilia

Trooppista ja eksoottista Salvador da Bahiaa on kutsuttu Brasilian sydämeksi. Ei ihme, sillä tässä Bahian osavaltion pääkaupungissa on omalaatuista energiaa ja kauneutta. Sen hienosti sävytetty keskusta on kuin elävä museo, jossa voi nähdä menneiden vuosisatojen arkkitehtuuria ja kullalla kyllästettyjä kirkkoja.

Portugalilaiset perustivat Salvadorin 1500-luvun puolivälissä. Se oli Brasilian pääkaupunki vuoteen 1763 asti, jolloin Rio de Janeiro nappasi kunnian itselleen. Tänä päivänä Salvador de Bahia on Brasilian kolmanneksi suurin kaupunki, jossa näkyy, tuoksuu ja kuuluu orja-aikaan liittyvät afrikkalaisjuuret: on rumpumusiikkia, afrikkalaista kulttuuria ja historiaa.

Kaupungin ehdoton nähtävyys on historiallinen keskusta Pelourinho, joka liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1985. Pelourinho on kuin matka takaisin siirtomaa-aikaan. Alueelta löytyykin runsaasti historiallisia monumentteja vuosilta 1700–1900. Muita mainioita nähtävyyksiä ovat kaupungin suurin markkinapaikka Mercade Modelo ja yksi Brasilian kuuluisimmista kirkoista, Igreja do Nosso Senhor do Bonfimia. Kirkko on suosittu pyhiinvaelluskohde, joka vetää puoleensa myös turisteja.