Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

Dubai on bisneksen ja ostosten keskus, pilvenpiirtäjien kimmeltävä kaupunki. Siellä houkuttelevat jalokivikaupat ja kulinaarisia elämyksiä tarjoavat ravintolat. Valtavissa ostoskeskuksissa saattaa olla sisällään jopa laskettelukeskuksia.

Tinkiä kannattaa, vaikka olisi ostamassa kultaa –Dubaihan on maailman suurimpia kultakaupan keskuksia. Nyt taatelitkin ovat aivan muuta kuin ennen: khalas-taateli maistuu kinuskille, ja taateleita myös täytetään, vaikkapa sitruunankuorella ja inkiväärillä. Tarjolla on myös taateleista tehtyä kuohuvaa juomaa, alkoholitonta.

Ja mitä on Dubain ulkopuolella: siellä alkaa aavikko. Seitsemästä emiirikunnasta koostuva Yhdistyneet arabiemiirikunnat on valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla. Sen rajanaapurit ovat Oman ja Saudi-Arabia.