Argostoli, Kreikka

Luonnonkauniin Kefalonian saaren pääkaupunki Argostoli. Tosin sanan pääkaupunki ei kannata antaa hämätä: pienessä ja kodikkaassa pikkukaupungissa on vain noin 15 000 asukasta. Sataman venetsialaiset rakennukset tuhoutuivat vuoden 1953 maanjäristyksessä, jonka jälkeen suuri osa kaupunkia on rakennettu uudelleen.

Kefalonian saari koostuu jylhistä vuorista, puhtaista rannoista ja vehreistä viiniviljelmistä. Niitä on tarjolla myös Argostolissa, jossa on myös saaren parhaat ostosmahdollisuudet. Tuliaisiksi kannattaa ostaa esimerkiksi paikallista keramiikkaa, sekä Golden Honey -hunajaa ja ihanaa oliiviöljyä. Kaupat, nähtävyydet – Argostolin aukio ja vuonna 1813 rakennettu Drapano-silta – sekä ja ravintolat ovat kaikki kävelymatkan päässä.

Argostoli on mitä mainioin paikka maistaa kreikkalaista salaattia. Salaatin lisäksi voi herkutella täytetyillä viininlehtikääryleillä, souvlaki-lihavartailla ja öljyssä paistetulla juustolla. Ruoan oheen voi maistella Kefalonialle tyypillisiä Muscat- ja Robola-valkoviinejä.