Turvallisuus etusijalla - Costalla sertifikaatti turvallisuustoimista ensimmäisenä risteilyvarustamona maailmassa

Tarkoin tehdyt valmistelut ja toimet varmistavat viihtyisän, mukavan ja turvallisen matkustamisen. Varustamo noudattaa koko risteilyn kattavaa matkustajien ja miehistön turvallisuusohjelmaa, Costa Safety Protocol. Kokonaisvaltaisten toimien ansiosta Costalle myönnettiin risteilyvarustamona maailmassa sertifikaatti Biosafety Trust Certification.

Varustamo tekee jatkuvasti tiivistä yhteistyötä risteilyalan kattojärjestön Cruise Lines International Associationin (CLIA) sekä riippumattomien asiantuntijoiden kanssa, taatakseen turvallisen ja miellyttävän risteilykokemuksen kaikille vierailleen.

Valmiina palvelemaan maalla ja merellä

Miehistön ja matkustajien terveydestä ja turvallisuudesta huolehditaan niin satamissa, laivoissa kuin kohteissakin, aina risteilyn alusta päätökseen;  

Online -palvelut
Online -lähtöselvitys tehdään kokonaisuudessaan kotona, mikä nopeuttaa toimintaa satamassa. Matkustajat tekevät myös online-terveyskyselyn lähtöselvityksen yhteydessä. Laivan lisäpalveluja kuten retkiä on mahdollisuus varata ennen risteilyä MyCosta.com -sivuston kautta, ja aluksella käytetään kätevää CostaApp -puhelinsovellusta ja interaktiivisia monitoreja. 

 

Covid-19 testaus ennen risteilyä
Kaikkien kaksi vuotta täyttäneiden matkustajien tulee käydä antigeenitestissä enintään 48h ennen laivaannousua. Testistä esitetään todistus satamassa.

Tilojen väljyys ja puhdistus
Kaikissa tiloissa noudatetaan turvallisia etäisyyksiä, matkustajien määrää risteilyillä on vähennetty huomattavasti ja tilojen käyttöä on uudistettu. Kaikilla aluksilla noudatetaan Maailman terveysjärjestön (WHO) asettamia ohjeistuksia. Kaikki julkiset tilat puhdistetaan useita kertoja päivässä tehokkailla desinfiointiaineilla, ja hytit luovutetaan uusille matkustajille vasta perusteellisen desinfiointikäsittelyn jälkeen. Hytit puhdistetaan huolellisesti myös päivittäin.

Hygienia- ja suojavarusteet
Matkustajille ja miehistölle on aina tarjolla suojavarusteita käytettäväksi aluksella ja vierailukohteissa. Käsidesiä on saatavana terminaalissa ja laivan yleisillä alueilla kaikkina aikoina. Myös miehistö käyttää tarvittavia suojavarusteita. Retkillä käytettävät linja-autot puhdistetaan perusteellisesti jokaisen käytön jälkeen ja turvavälit taataan alennetulla osallistujamäärällä.

Miehistön toimintaohjeet
Miehistön noudattamaa säännöstöä on tiukennettu, ja jokaisen työntekijän kehon lämpötila mitataan ennen jokaista vuoroa ja sen jälkeen. Erityiskoulutuksessa painotetaan turvallisuussäännösten ja voimassa olevien terveysmääräysten moitteetonta noudattamista.

Turvallisuus ravintoloissa
Ravintolapalvelut mukautetaan nykyiseen tilanteeseen, aina miellyttävän ja turvallisen ravintolakokemuksen varmistamiseksi. Pöytien etäisyys ja järjestys on suunniteltu turvaväleistä huolehtien, ja osaan ravintoloista tehdään pöytävaraukset tilojen väljyyttä silmällä pitäen. Kuten aina, elintarviketurvallisuudessa ja hygieniassa noudatetaan tarkimpia käsittelymenetelmiä.

Lääkintäpalvelut laivalla ja kohteissa
Kaikki aluksilla on lääkäriasema, jossa työskentelevät kokeneet lääkärit ja terveydenhuollon ammattilaiset. Vallitsevaa tilannetta ja viranomaisohjeita seurataan jatkuvasti, ja tarvittaviin muutoksiin reagoidaan välittömästi. Matkustajien ja miehistön terveys on aina kaiken toiminnan ensisijainen prioriteetti.

Tässä esitetyt toimet perustuvat tämänhetkiseen pandemiatilanteeseen, ja ohjeistusta päivitetään tarvittaessa. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Costa Cruises.

Lisätietoja risteilyistä myyntipalvelustamme myynti@loistoristeilyt.fi tai 010 231 6550.
Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää risteilyistä, ota yhteyttä, autamme mielellämme!

Vanavedessä