sari's picture

Kiinnostaisiko maailman kahdeksas ihme?

Loistokas uutuus!

16 päivän risteilymatka Holland America Linella

Panaman kanava ja kiehtova Väli-Amerikka 1.-16.2.2021
Asiantuntijaoppaan Tuuli Sariolan matkassa

Haastattelimme Tuulia tämän tulevan, upean matkan tiimoilta. Tuuli itse on aivan haltioissaan tästä matkasta ja odottaa sitä kertakaikkisen kärsimättömänä. Niin suuren palan sydäntään hän on tälle maailmankolkalle menettänyt. Myös asiakkaat menettävät sydämensä Tuulille – niin mukaansatempaava ja välitön ote hänellä on, puhumattakaan huimaavasta tietotaidosta!

Tuuli Sariola

Kuka olet, Tuuli?

Olen hieman yli kolmekymppinen ja kotoisin pääkaupunkiseudulta, mutta olen aina ollut hieman ”toinen jalka maailmalla.” Ihan ensimmäisenä tulee mieleen, että matkailu on minulle sekä rakas työ ja elämäntapa. Olen jo vuodesta 2014 työskennellyt Loistoristeilyllä asiantuntijaoppaana - itse asiassa juuri tuossa laskimme, että lähemmäs sata risteilyä alkaa jo olla koluttuna! Erikoisosaamisalaani ovat Väli- ja Etelä-Amerikka sekä Aasia, joissa olen jo vuosia tehnyt kierto- ja teemamatkoja.

Työ antaa minulle aivan valtavasti ja saa minut aina panemaan parastani; ihmiset ovat kerta kaikkiaan aivan mahtavia ja vaikka kuulostaakin kliseeltä, olen etuoikeutettu saadessani tutustuttaa heidät kaikkiin hienoihin kohteisiin ja elämään loistoristeilijällä. Laivallakin on niin paljon tekemistä ja näkemistä, mistä ei välttämättä itse osaisi ottaa kaikkea irti, mutta opas osaa vinkata ne hauskimmat ja hyödyllisimmät jutut!

Miksi juuri tämä matka?

On vaikeaa löytää tätä monipuolisempaa risteilyä, jos nyt ei aivan maailman ympäri -matkasta puhuta! Jos yritän tiivistää sen kaiken yhteen lauseeseen… Tällä risteilyllähän yhdistyvät mestarilliset insinööritaidon näytteet Panaman kanavalla ja tekojärvellä, monien kulttuurien historiallinen tausta, yhteensulautuminen sekä erillispiirteet jo vuosisatojen ajalta, käsittämättömän monimuotoinen luonto aitoine sademetsineen ja lajistoineen, miljoonakaupungit Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Karibian kauneimmat saaret. Eikö olekin aika vaikuttava sisältö - ja kaikki tämä yhdellä risteilyllä! Nythän kuulostan jo ihan Ostos-TV:ltä!

Olen tosiaan itse aivan hullaantunut tähän maailmankolkkaan, ja haluan jakaa tämän tunteen – nämä paikat, maisemat, ruoka ja ihmiset valloittavat vaativimmankin matkailijan. Kun avaa silmänsä, korvansa ja sydämensä Väli-Amerikalle, kokee jotain aivan uskomatonta. Voin vilpittömästi sanoa, että olen odottanut tätä huippumatkaa jo vuosia, ja nyt se toteutuu!

Panamalaisia nuoria taiteilijoita Rentoutua voi monella tapaa

Mitä kohteissa tehdään?

Olen toki jo suunnitellut matkalaisille ohjelmaa. Suurimmissa kohteissa suunnitteilla on varustamon kansainväliset retket, ja pienemmissä kohteissa mennään omalla porukalla ja omalla aikataululla. Voidaan vielä matkan aikana ”viilata” näitä suunnitelmia yhdessä.

Varustamon retkistä olen suunnitellut Gatúnista Panama Cityyn tehtävää retkeä, joten vierailemme myös Tyynen valtameren rannikolla. Risteily siis eikun vaan paranee – näin nähdään neljä merta yhdellä risteilyllä! Panamassa tutustutaan sekä vanhaan kaupunkiin Casco Viejoon - joka muuten on mielestäni yksi kauneimmista mitä olen koskaan nähnyt - sekä moderniin pilvenpiirtäjien Panamaan.  

Costa Ricassa pääosassa on tietenkin sademetsä. Varustamon retkellä kuljetaan Tortugueron kansallispuistossa, johon ei ole pääsyä muutoin kuin vesitse tai lentokoneella. Tänne ei kukaan pääse pikaisesti pyörähtämään autolla, vaan tulijan on asetuttava sademetsän rauhalliseen tahtiin. Kanaaleissa edetessään voi bongailla mm. eksoottisia lintuja, apinoita ja jopa krokotiileja. Kukkien ystävien katseet hakevat takuulla orkideoita ja liljoja – tällä retkellä on kaikkea mitä sademetsästä voi kuvitella löytävänsä. Paikalliset naiset pesevät pyykkejään joen varressa, lapset leikkivät rannoilla…elämä on vain jotenkin niin – aitoa.   

Retki sademetsässä

Muissa kohteissa mennään tosiaan omalla porukalla ja omalla aikataululla. Se täydellisen rannan ja turkoosin meren kuva, joka on iskostunut mieleesi, on hyvin suurella todennäköisyydellä täältä. Ei olekaan sattumaa, että risteilyn reitti alkaa juuri näillä saarilla, jotka saavat hymyilemään jo pelkästä ajatuksesta. Joten käydään tutustumassa paikalliseen elämään, otetaan lähituntumaa niihin täydellisiin rantoihin ja rentoudutaan! 

Cartagena on yksi lempipaikkojani maailmassa, ja haluan ehdottomasti näyttää teille sen parhaat palat ja omat aarteeni. Täällä vanhankaupungin värikkäät talot, kukkaistutukset ja puutarhat loistavat toinen toistaan kauniimpina ja viimeistään katusoittajat imaisevat latinotunnelmaan... Myös kaupungin ruokatarjonta on vertaansa vailla; ehdoton paikallisherkku jota pitää maistaa on ”arepa de huevo”, eräänlainen kananmunatortilla joka syödään avocadon kanssa – tätä tekee mieli tehdä kotonakin! Myös ostosmahdollisuudet ovat rajattomat, joten tehtävää ja nähtävää riittää takuulla joka makuun.

Minkälaisia terveisiä haluat lähettää lukijoille?

Olen aivan varma että tämä risteily valloittaa vaativankin matkaajan - niin monipuolinen ja antoisa tämä kokonaisuus on. Laivaa ja risteilyelämäähän en tuossa edes ehtinyt aloittaa hehkuttaa - ovathan Holland America Linen laivat todellakin premium -luokkaa niin tiloiltaan kuin palveluiltaan. Ei kuitenkaan missään tapauksessa mitään pikkusormi pystyssä -pönötystä vaan rentoa matkaa samanhenkisten maailmanmatkaajien kanssa. Odotan aivan malttamattomana että pääsemme matkaan!

Tutustu upeaan matkaan lisää TÄSTÄ!

Panaman kanavassa

Vanhemmat kirjoitukset