sari's picture

Costa Toscana - uusinta uutta Turun telakalta!

Perinteinen levynleikkuuseremonia käynnisti Costa Cruisen uusimman loistoristeilijän, Costa Toscanan rakentamisen Meyerin Turun telakalla. Lokakuussa risteilynsä aloittavan Costa Smeraldan sisaralus valmistuu syksyllä 2021.

Molemmat alukset ovat vetoisuudeltaan yli 180 000 tonnia ja niissä on yli 2 600 hyttiä, matkustajakapasiteetti on huikeat 6 600 henkilöä. Teemaltaan alukset ovat kunnianosoitus Italialle, ja ne edustavatkin kotimaataan hienoimmillaan. Jokainen Italian kävijä tietää, että tämä tarkoittaa silmiä hivelevää kauneutta, designia, kulinaarisia nautintoja ja mukaansa tempaavaa elämäniloa!

Sisarensa tavoin myös Costa Toscana käyttää maailman ympäristöystävällisintä fossiilista polttoainejärjestelmää, nesteytettyä maakaasua (LNG). Tämä uraauurtava järjestelmä minimoi alusten ympäristövaikutukset erityisesti rikkidioksidipäästöjen (nollapäästöt) ja pienhiukkasten (vähennys 95–100%) osalta. LNG:n käyttö vähentää huomattavasti myös typen oksidien päästöjä (vähennys 85%) ja hiilidioksidipäästöjä (vähennys jopa 20%). Costa Smeralda ja Costa Toscana ovatkin olennainen osa varustamon kokonaisvaltaista suunnitelmaa hiilijalanjäljen pienentämiseksi, johon sisältyy polttoainejärjestelmien lisäksi mm. jätteen ja hävikin minimointi.

Laivat edustavat aivan omaa luokkaansa Costa Groupin voimakkaassa laajentumisstrategiassa, jossa varustamolle rakennetaan seitsemän uutta loistoristeilijää vuoteen 2023 mennessä. Investointien arvo onkin yli kuusi biljoonaa euroa. Costa Cruises on osa maailman suurinta risteilyvarustamokonsernia, Carnival Corporationia.

Vanhemmat kirjoitukset