Seitsemälle kukkulalle rakennettu Portugalin pääkaupunki Lissabon on mielenkiintoinen kokonaisuus ydinkeskustan moderneja kävelykatuja ja vanhankaupungin labyrinttimäisiä pikkukujia. Kaupungin keskus on kävelykatujen hallitsema Baixa-alue ja vilkas Rossio-pääaukio. Siellä voi ihailla barokkisuihkulähteitä ja kauniita rakennuksia. Sao Jorgen, eli Pyhän Yrjänän linnoitus korkealla kukkulalla on myös vierailemisen arvoinen kohde.

Lissabonin vanhassa kaupunginosassa, Alfamassa, riittää nähtävää, kuten Tuomiokirkko ja maurilaiset rakennukset. Kannattaa vierailla myös Belem -kaupunginosassa vaikka perinteisellä raitiovaunulla katsastamassa Mosteiro dos Jeronimos -luostarin tai Belemin linnakkeen upeaa arkkitehtuuria. Mikäpä olisi parempi tuliainen Lissabonista kuin Porton alueelta kotoisin oleva portviini. Myös paikalliset juustot, hunajat ja oliiviöljytuotteet saavat hymyn huulille vielä kotimaassakin.

Ja mikäs sen parempaa kuin maistella kotona portugalilaista juustoa portugalilaisen musiikin tahtiin. Lissabonissa tanssitaan joka ilta, ja portugalilaisella kitaralla soitettu fado-musiikki saa takuulla suomalaiset lanteen hytkymään!