Kerhot ja uima-altaat pitävät vesipedot tyytyväisinä

Mikä on helpoin tapa tehdä naperosta lomalla iloinen? Näytä hänelle uima-allas. Loistoristeilijöillä pienet vesipedot pääsevät pulikoimaan laivan lukuisissa altaissa. Uima-altaat löytyvät laivan kannelta, ja aurinkotuoleja on lähes takuuvarmasti vapaana.

Costa Fascinosa- ja Costa Favolosa -risteilijöillä on mahtavat ulkovesipuistot kahdessa kerroksessa, joista löytyy vesipelejä, merirosvolaiva ja linna. Costa Diademalla lasten vesipuistoa on peräti kolmella kannelle! Myös vauvoille on laivoissa oma altaansa. 

Allasalueella järjestetään joka päivä erilaista ohjelmaa, kuten esimerkiksi tanssia, kilpailuja ja vaikkapa kuntojumpaa, joihin kaikki voivat ottaa osaa.

KERHOT VIIHDYTTÄVÄT LAPSIA JA NUORIA 

Risteilyillä lapsilla ja nuorilla on takuulla hauskaa! Tekemistä riittää niin muksuille kuin teini-ikäisillekin. Lasten ja nuorten kerhoja kutsutaan laivoilla nimellä Squok Club. Kerhotilat ovat suuret ja hyvin varustellut, tarjolla on esimerkiksi uusimmat videopelit. Lastenkerhojen ohjaajat eivät yleensä puhu suomea. Lapset tulevat kuitenkin yleensä keskenään toimeen ilman yhteistä kieltäkin. Onpa moni esimerkiksi oppinut laskemaan italiaksi kymmeneen.

Lastenkerhot on jaettu kolmeen ikäryhmään: 3–6 -vuotiaisiin, 8–12 -vuotiaisiin ja 13–17 -vuotiaisiin. Kolmelle ryhmälle on järjestetty juuri heille mieluisaa ohjelmaa. Vanhemmat voivat nauttia turvallisin mielin risteilyelämästä ja vaikkapa ottaa aurinkoa, kun lapset ovat hyvässä hoidossa ja viihtyvät varmasti.

Pienimmille lapsille on luvassa esimerkiksi askartelua, piirtämistä ja ohjattuja leikkejä. Vanhemmille lapsille tarjolla on puolestaan aarteenetsintää, urheilukilpailuja, tanssi- ja karaokekisoja, discoiluja sekä teemajuhlia. 

Myös teini-ikäisille uusien ystävien löytäminen laivalla on helppoa. Tanssin, musiikkikurssien, uima-allasjuhlien ja keskiyön uintien myötä eri maista tulevat nuoret tutustuvat toisiinsa. Risteily voi olla nuorelle tärkeä kokemus kohti kansainvälisyyttä ja toisten kulttuurien ymmärtämistä.

PÄIVÄ PRINSESSANA TAI MERIKAPTEENINA 

Kerhoissa on myös lisämaksusta tarjolla ainutlaatuista ohjelmaa, joista suosituin on päivä prinsessana tai kapteeniharjoittelijana. Kampaaja laittaa prinsessojen hiukset hienoiksi, jonka jälkeen on meikkaajan vuoro. Ammattivalokuvaaja ikuistaa lopputuloksen, jonka jälkeen on vuorossa tanssi vaikkapa isän kanssa, prinsessaksi puettuna.

Pojat puolestaan voivat viettää päivän "kapteeniharjoittelijoina." Squok Club -tiimi opettaa poikia käyttämään merenkulun välineitä kompassista lippuihin sekä myös merimiesten sanastoa. Kapteeneiksi pukeutuneet lapset voivat kuuluttaa säätiedotuksen ja osallistua erikoispäivälliselle ravintolassa.