Laivat on suunniteltu myös pienimmille matkustajille


Loma loistoristeilijällä on ennen kaikkea helppoa, vaivatonta ja hauskaa. Elämässä laivassa tarjoaa myös mahdollisuuden viettää lomaa oman päivärytmin mukaisesti. Viikon risteilyillä lapsen tulee olla vähintään kuuden kuukauden ikäinen ja sitä pidemmillä matkoilla vähintään vuoden ikäinen.

Lapset huomioidaan jo heti satamassa, jossa lapsille on oma leikkihuone. Laivaan astuessa turvamiehet ottavat kaikista matkustajista valokuvat, jotka ikuistetaan matkustajien henkilökohtaisiin matkakortteihin. Kortit saa pitää loman jälkeen muistona. Laivalle saavuttua onkin aika tutkia hytti, jossa lapset tykkäävät yleensä kiivetä heti ylävuoteelle ihastelemaan ikkunasta avautuvia maisemia.

Lasten turvallisuus on laivalla kaikki kaikessa. Jokainen lapsi saa laivaan astuessaan oman rannekkeen, johon on merkitty hytin numero ja huoltajan puhelinnumero. Jos lapsi eksyy vanhemmistaan, laivan työntekijät ottavat hänet hoiviinsa ja toimittavat hänet takaisin vanhempiensa huomaan.

Lastenkerhoissa hoitajat rekisteröivät lapsen sisään, jonka ansiosta vanhemmat tietävät tarkkaan, missä lapsi menee koko ajan. Kun lapsi haetaan kerhosta, hoitajat merkitsevät rekisteriin lapsen noudetuksi.

Rattaiden kanssa on helppo kulkea laivan tilavissa hisseissä, hyteissä, ulkokansilla ja käytävillä. Ravintoloissa on puolestaan mahdollisuus saada syöttötuoli käyttöön ruokailujen ajaksi.

UUSIA, UPEITA MATKAKOHTEITA PÄIVÄ TOISENSA JÄLKEEN

Loistoristeilijät pysähtyvät toinen toistaan mielenkiintoisemmissa kohteissa, joissa varustamo tarjoaa nipun erilaisia retkiä – jokaiselle mieltymyksensä mukaan. Alle 4-vuotiaat pääsevät vanhempiensa mukana retkille ilmaiseksi, ja 4–14-vuotiaat saavat 50 prosentin alennuksen. Jos retki ei ole lapsien mieleen, naperot voi jättää loistoristeilijän lastenkerhoon, jossa hauskaa toimintaa riittää läpi koko päivän. On aarteenetsintää, tanssia, uimista ja askartelua muun muassa. Lisää tietoa lastenkerhoista löytyy tästä linkistä. 


Risteilykohteisiin voi toki tutustua koko perheen voimin ilman retkiäkin. Kohteita kiertäessä saattaa eteen sattua vaikkapa paikallinen leikkipuisto tai isommille lapsille koulukirjoista tuttuja paikkoja kuvattavaksi ja koettavaksi.

LÄÄKÄRI LAIVALLA

Jokaisella Costa Cruisen laivalla on terveysasema, jossa matkustajia palvelevat lääkäri ja sairaanhoitajat. Vastaanotto on avoinna muutaman tunnin aamu- sekä iltapäivisin, ja aukioloaikojen ulkopuolella lääkäri tekee myös huonekäyntejä. Eli jos lapsi sairastuu, apua on saatavilla saman tien. Terveysaseman yhteydessä on myös pieni apteekki, jossa myydään yleisempiä lääkkeitä. Laivan lääkäripalvelut ovat maksullisia.