sari's picture

Costa Smeraldan savupiippu paikoillaan!

Costa Cruisen uuden lippulaivan rakentaminen edistyy hyvää vauhtia Turun Meyerin telakalla! Jälleen on saavutettu merkittävä rajapyykki, kun alukseen asennettiin Costan tunnus, keltainen savupiippu sinisine C -kirjaimineen. Tämä tunnus on ollut varustamon kaikissa laivoissa koko sen yli 70 -vuotisen historian ajan, ja nyt myös upea Costa Smeralda on saanut sen kruunukseen.

Savupiippu ei ole ainoastaan symboli, vaan työskentelee osana merenkulun uusinta polttoainejärjestelmää. Costa Smeralda on ensimmäinen loistoristeilijä, jossa käytetään nesteytettyä maakaasua (LNG) - maailman puhtainta fossiilista polttoainetta. Tämä onkin huomattava edistysaskel, koska LNG:n ansiosta lähes kaikki pienhiukkaset ja rikkioksidit poistuvat. Myös mm. typpioksidi- ja hiilidioksidipäästöt ovat nykyistä merkittävästi vähäisempiä.

Vetoisuudeltaan yli 180 000 tonnin ja yli 2600 hytin loistoristeilijän neitsytkausi alkaa lokakuussa 2019, ja sen sisaralus toimitetaan Turun telakalta vuonna 2021. Alukset ovat osa Costan 6 biljoonan euron investointia jossa laivastoa kasvatetaan seitsemällä uudella aluksella vuoteen 2023 mennessä.

15 päivän neitsytristeilynsä jälkeen Costa Smeralda tekee marraskuusta alkaen 8 päivän risteilyjä läntisellä Välimerellä ja esittelee matkustajilleen hurmaavat Savonan, Marseillen, Barcelonan, Palma de Mallorcan, Civitavecchian ja La Spezian kaupungit.

Lähtien jo Sardinian Smaragdirannikosta saamastaan nimestä, Costa Smeralda tulee olemaan todellinen kunnianosoitus Italialle. Alus tarjoaa ainutlaatuisen matkustuskokemuksen joka on saanut inspiraationsa Italian tyylikkyydestä, vieraanvaraisuudesta ja lämpimästä tunnelmasta. Italian eri osat tulevat tutuiksi kaikissa aluksen tiloissa lähtien kannelta 4 (teemana Palermo) aina kannelle 20 (teemana Trieste). Risteily Costa Smeraldalla onkin myös matka halki Italian!

Italialainen eleganssi sekä suomalainen teknologia ja huippuosaaminen kohtaavat jälleen kerran Turun Meyerin telakalla. 

Vanhemmat kirjoitukset