Muscat, Oman

Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.

Kaupunki sijaitsee Omaninlahden etelärannalla, ja kaupungin ympärillä kohoaa upea Hadzar-vuoristo. Oman on vanhin itsenäistynyt arabiavaltio Arabian niemimaalla. Valtio on tunnettu korkeista vuoristaan, keltahehkuisista aavikoista ja jalkapohjia hivelevistä hienoista hiekkarannoista. Maa avautui matkailijoille vasta 1990-luvulla.

Muscatin tunnetuin maamerkki on sen Suuri Moskeija, jonka kauniista arkkitehtuurista voi matkailija erottaa muun muassa turkkilaisia ja marokkolaisia tyylisuuntia. Toinen erinomainen vierailukohde on esimerkiksi maan entinen pääkaupunki Nizwa, jossa sijaitsee maan vanhin linnoitus.

Suitsukkeiden tuoksua – sitä kantautuu Omanissa kaikkialta. Omanilainen suitsuke on aina ollut laadukkainta maailmassa. Tuoksuja ei tarvitse jäädä kaipaamaan, sillä niitä voi ostaa tuliaisiksi.

 • Doha, Qatar

  Idän eksotiikka ja ikivanhat perinteet kohtaavat täällä huippumodernin nykymaailman pilvenpiirtäjineen, ostoskeskuksineen ja luksusrantoineen.
  Qatarin Doha on täydellinen esimerkki tästä huikealla tavalla toteutetusta yhdistelmästä.

 • Dubai, Emiraatit

  On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

 • Abu Dhabi, Emiraatit

  Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista. Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunki on myös nimeltään Abu Dhabi, ja se on Dubain lisäksi yksi maan suosikkilomakohteista. Abu Dhabin, jonka nimi tarkoittaa antiloopin isää, on vauhdikkaasti kehittyvä kaupunki.