Mumbai, Intia

Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

Mumbai on Intian talouselämän ja viihdeteollisuuden keskus. Yksi mainio nähtävyys on kaupungin kuuluisin rantapromenadi Marine Drive Cowpatty, jonne paikalliset menevät romanttisille kävelyille etenkin auringonlaskun aikaan. Näkemisen arvoisia ovat myös Gateway to India, Intian portti, joka rakennettiin Britannian siirtomaavallan aikaan, sekä Elephantan saari Mumbain sataman edustalla. Saarella olevat luolat on julistettu UNESCOn maailmanperintökohteeksi. Luolissa on paljon esimerkiksi hindulaisuuden jumalan Shivan palvontaan liittyvää kalliotaidetta.

Säihkeen lisäksi kaupunki tunnetaan myös jostain ihan muusta, nimittäin Aasian suurimmasta slummista Dharavista, joka on koti miljoonille intialaisille.

 

 • New Mangalore, Intia

  Eksoottinen New Mangalore tulvii räiskyvän värisiä vaatteita, markkinoiden hulinaa, pyhiä miehiä, pyhiä lehmiä ja hymyileviä ihmisiä.

 • Kochi, Intia

  Keralan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Kochi on ikivanha merikaupunki, joka on vasta nyt avautumassa maailmanmatkaajille. Vihertävä pikkukaupunki oli jo antiikin aikoina tärkeä satamakaupunki, josta rahdattiin maailmalle mausteita, öljyjä ja jalopuuta.

 • Mormugao, Intia

  Mormugao on Goan tärkein satama. Kohde on todellinen värien, äänien, tuoksujen ja makujen ilotulitus - nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että perässä on miltein vaikea pysytellä. Aurinkoisessa Mormugaossa on helppo antautua aistien ja kulttuurin vietäväksi.

 • Male, Malediivit

  Malediivien paratiisisaarella loikoillaan aurinkotuolissa liidunvalkoisella rannalla ja pulahdetaan välillä Intian valtameren turkoosinsinisiin aaltoihin virkistäytymään. Saarivaltio muodostuu yli tuhannesta koralliriuttojen ja laguunien ympäröimästä saaresta ja atollista.

 • Colombo, Sri Lanka

  Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää.