Kochi, Intia

Keralan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Kochi on ikivanha merikaupunki, joka on vasta nyt avautumassa maailmanmatkaajille. Vihertävä pikkukaupunki oli jo antiikin aikoina tärkeä satamakaupunki, josta rahdattiin maailmalle mausteita, öljyjä ja jalopuuta. Kaupunki onkin eri kulttuurien sulatusuuni, jossa hindut, muslimit, juutalaiset ja kristityt ovat aina eläneet sovussa ja harmoniassa.

Kaupunki on tunnettu valtavista, kiinalaisiksi kalastusverkoiksi kutsutuista, kalanpyyntivälineistä. Kalastusperinne on tullut alueelle kauppamiesten mukana yli 800 vuotta sitten. Verkkoja lasketaan parikymmentä metriä korkeilla puulaitteilla, joita operoimaan tarvitaan neljä miestä. Saalis tuodaan rantakadulle myytäväksi. Kalastusta voi ihmetellä Fort Kochin alueella.

Fort Kochin alueelta löytyy myös design-hotelleja, maustekauppoja, putiikkeja, ravintoloita, sekä fransiskaanimunkkien vuonna 1503 rakentama Pyhän Fransiskuksen kirkko. Onpa siellä myös 1568 rakennettu synagoga sekä 1700-luvulta oleva, upeista seinämaalauksista tunnettu, Santa Cruzin katedraali. Mainio nähtävyys on Mattancherryn palatsi, jossa on näytteillä esimerkiksi upea maharadzan kultainen kantotuoli.

Kochi on tunnettu mausteista, joita voi käydä ostamassa esimerkiksi juutalaiskorttelissa. Korttelin pääkadulta Jew Streetiltä löytyy oikein maustemarkkinat, joista saa mukavasti tuliaisia ja muistoja kotiin viemisiksi.

 • Mumbai, Intia

  Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

 • New Mangalore, Intia

  Eksoottinen New Mangalore tulvii räiskyvän värisiä vaatteita, markkinoiden hulinaa, pyhiä miehiä, pyhiä lehmiä ja hymyileviä ihmisiä.

 • Mormugao, Intia

  Mormugao on Goan tärkein satama. Kohde on todellinen värien, äänien, tuoksujen ja makujen ilotulitus - nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että perässä on miltein vaikea pysytellä. Aurinkoisessa Mormugaossa on helppo antautua aistien ja kulttuurin vietäväksi.

 • Male, Malediivit

  Malediivien paratiisisaarella loikoillaan aurinkotuolissa liidunvalkoisella rannalla ja pulahdetaan välillä Intian valtameren turkoosinsinisiin aaltoihin virkistäytymään. Saarivaltio muodostuu yli tuhannesta koralliriuttojen ja laguunien ympäröimästä saaresta ja atollista.

 • Colombo, Sri Lanka

  Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää.