Colombo, Sri Lanka

Sri Lankassa houkuttelevat sen smaragdinvihreät trooppiset metsät vesiputouksineen, upea luonto villieläimineen, sekä kiehtovat retket mystisille temppelialueille. Maan pääkaupunki Colombo on eksoottinen, kaoottinen ja värikäs kaupunki, joka suorastaan kuhisee elämää. Colombossa on vieläkin nähtävissä portugalilaisen, brittiläisen, hollantilaisen arkkitehtuurin ja vaikutusvallan jäänteitä.

Tutustumisen Colomboon voi aloittaa esimerkiksi Fortista, joka on kaupungin kaupallinen keskus. Sieltä löytyvät myös maan hallitus ja presidentin palatsi upeine puutarhoineen.

Pettahin alueelta löytyy puolestaan loputtomat ostosmahdollisuudet: on paikallista käsityötä, mausteita, koruja, kankaita, kenkiä – kaikkea maan ja taivaan väliltä. Mainioita tuliaisia ovat esimerkiksi paikallinen tee ja mausteet. Ostosreissun voi aloittaa Sea Street -kadulta, jota kutsutaan kultaseppien kortteliksi lukuisten kultakauppojensa takia. Muista ottaa kauppoja tehdessäsi tinkimistaitosi käyttöön!

Colombo tarjoaa myös museoita, taidegallerioita ja hindujen sekä buddhalaisten temppeleitä. Yksi suosittu nähtävyys on Gangaramayan temppeli, joka on yksi Colombon tärkeimpiä buddhalaisia temppeleitä. Ja jos nälkä yllättää, niin Colombosta löytyy currylla maustettuja ruokia joka lähtöön: vihanneksia, kalaa, lihaa, äyriäisiä – ja jopa hedelmiä. Jos kaupungin humu alkaa tuntua liian kaoottiselta, voi Colombossa hengähtää esimerkiksi kauniissa Victoria Park -nimisessä keskuspuistossa.

 • Mumbai, Intia

  Risteilyn alku- ja päätesatamana toimii usein Intian suurin kaupunki, Mumbai. Mumbai on värikäs sekamelska Bollywood-tähtiä, temppeleitä ja hiekkarantoja. Elämä tässä vilkkaassa kaupungissa on nopeatempoista, eikä Mumbai koskaan nuku.

 • New Mangalore, Intia

  Eksoottinen New Mangalore tulvii räiskyvän värisiä vaatteita, markkinoiden hulinaa, pyhiä miehiä, pyhiä lehmiä ja hymyileviä ihmisiä.

 • Kochi, Intia

  Keralan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Kochi on ikivanha merikaupunki, joka on vasta nyt avautumassa maailmanmatkaajille. Vihertävä pikkukaupunki oli jo antiikin aikoina tärkeä satamakaupunki, josta rahdattiin maailmalle mausteita, öljyjä ja jalopuuta.

 • Mormugao, Intia

  Mormugao on Goan tärkein satama. Kohde on todellinen värien, äänien, tuoksujen ja makujen ilotulitus - nähtävää ja koettavaa riittää niin paljon, että perässä on miltein vaikea pysytellä. Aurinkoisessa Mormugaossa on helppo antautua aistien ja kulttuurin vietäväksi.

 • Male, Malediivit

  Malediivien paratiisisaarella loikoillaan aurinkotuolissa liidunvalkoisella rannalla ja pulahdetaan välillä Intian valtameren turkoosinsinisiin aaltoihin virkistäytymään. Saarivaltio muodostuu yli tuhannesta koralliriuttojen ja laguunien ympäröimästä saaresta ja atollista.