Cadiz, Espanja

Cádiz on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista – jollei jopa vanhin. Arvioiden mukaan foinikialaiset perustivat Cádizin jopa yli 3000 vuotta sitten. Kaupungin kauneuden on hoksannut myös itse James Bond, sillä Kuolema saa odottaa -elokuvan Kuubassa tapahtuvat kohtaukset ovatkin oikeasti kuvattu Cádizissa. Alueen pitkän historian aistii esimerkiksi jykevissä 1500-luvun lopulla brittien pystyttämissä muureissa ja torneissa.

Cadizia voi tutkiskella joko kävelemällä kaupungin päästä päähän kaunista rantaa pitkin, tai pujahtaa sokkeloisille kaduille tutkimaan kenkä- ja laukkuliikkeitä. Ihana vanha kaupunki kätkee sisäänsä kauppojen lisäksi lukuisia plazoja eli toreja ja viehättäviä ravintoloita. Kävelyn ohella kannattaakin istahtaa alas nauttimaan joko tapaksista tai merenelävistä, jotka ovat muuten rantakaupunki Cadizissa aivan erityistä herkkua.

Ruokajuomaksi kannattaa maistaa finoa, väkevää paikallista viiniä. Suosittuja vierailukohteita Cadizissa ovat esimerkiksi kaupungin virallinen vahtitorni Torre Tavira sekä barokkityylinen katedraali Catedral Nueva, jonka tornista avautuvat näkymät koko kaupungin ylle.

Katedraalin vierestä löytyy muun muassa roomalainen teatteri, ja hiukan kauempaa Marian hiekkaranta, eli Playa de Santa María del Mar. Marian rannalla voi levittää pyyhkeen hienolle hiekalle, nauttia auringosta iholla ja harrastaa vaikkapa vesiurheilua. Toinen, huomattavasti suositumpi ranta Playa de la Caleta löytyy kahden linnakkeen välistä vanhasta keskustasta. Vaihtoehto keskustan vilkkaille rannoille löytyy puolestaan Victoria-rannalta, jonne pääsee bussilla (numerot 2 ja 7) tai taksilla.

Sanotaan muuten, että flamenco on syntynyt Cadizissa. Kaupungista löytyykin lukuisia mahdollisuuksia nauttia tästä hehkuvasta ja intohimoisesta tanssista – ja miksei sitä lähtisi itsekin mukaan tanssin pyörteisiin!

 • Catania, Italia

  Sisilian itärannikolla, Catanian ylängöllä sijaitsevan kaupungin juuret johtavat aina antiikin ja Rooman valtakunnan aikoihin saakka. 1600 -luvulla tapahtuneiden Etnan purkausten jälkeen kaupunki muodostui voimakkaasti barokkityyliseksi.

 • Barcelona, Espanja

  Espanjan toiseksi suurin kaupunki Barcelona valloittaa vaativammankin turistin: on upeita hiekkarantoja ja persoonallisia kaupunginosia sekä nähtävyyksiä kirjaksi asti.

 • Savona, Italia

  Tervetuloa Costa-varustamon kotiin! Savona on varustamon kotisatama, ja kaupunki toimiikin usein risteilyn lähtökaupunkina. Jo pelkkä kolmen tunnin matka ylängöllä sijaitsevalta Milanon lentokentältä alas Savonan satamaan on upea elämys.

 • Napoli, Italia

  Napolista tulee ensimmäiseksi mieleen pizza ja pasta, eikä ihme, sillä pizzan kerrotaan olevan kotoisin Napolista! Mainio paikka nautiskella tätä alueen perinneherkkua on esimerkiksi Quartieri Spagnoli, eli espanjalainen kortteli.

 • Civitavecchia (Rooma), Italia

  Civitavecchia, johon aluksemme saapuu, sijaitsee noin puolentoista tunnin päässä Rooman kaupungin ydinkeskustasta. Laivalla on laaja retkivalikoima, joista jokaiselle löytyy taatusti mieluista tekemistä.

 • La Spezia, Italia

  La Spezia on italialainen kaupunki, joka sijaitsee Ligurian alueella ja on La Spezian maakunnan hallintokaupunki. Alueellisesti kaupunki sijaitsee Pohjois-Italiassa, La Spezian lahden rannalla.

 • Cagliari, Sardinia, Italia

  Cagliari on Sardinian saaren pääkaupunki. Kohde houkuttelee matkaajia unelmarannoillaan, henkeäsalpaavilla maisemillaan sekä laajalla aktiviteettivalikoimallaan. Kahdeksan kilometriä pitkä Poetton ranta on vivaihteekkaan historian ja arkkitehtuurin lisäksi yksi kaupungin valttikorteista.

 • Palermo, Sisilia, Italia

  Kun laiva saapuu Palermon satamaan, voit saman tien astua keskelle Palermon elävää ja värikästä kuhinaa.

 • Salerno, Italia

  Lounais-Italiassa, Campaniassa sijaitseva Salerno on viehättävä vanha kaupunki, joka on rakennettu osaksi kauniille rinteelle. Salernon suuruuden päivät palautuvat keskiajalle, jolloin kaupungissa oli Euroopan vanhin lääketieteen korkeakoulu.

 • Livorno, Italia

  Livorno on Toscanan alueen toiseksi suurin kaupunki, alkuperäinen satamakaupunki. Vanhan kaupungin historialliset kujat pujottelevat venetsialaistyylisen kanavien ylitse, jonka takia sitä kutsutaankin nimellä Piccola Venezia.

 • Palma de Mallorca, Espanja

  Mallorcan viehättävässä pääkaupungissa Palma de Mallorcalla käy risteilyvieraiden lisäksi myös muita arvovaltaisia vieraita, kuten Espanjan kuninkaalliset ja kansainvälinen jet set.

 • Malaga, Espanja

  Malaga kruunaa upean risteilyn! Kaupunki on portti andalusialaiseen kulttuuriin niin ruuan, kuin ihastuttavien pikkukujiensa muodossa. Rannikkoa hallitsevat venesatamat, uimarannat sekä palmujen reunustamat bulevardit.

 • Valencia, Espanja

  Mistäköhän sitä aloittaisi? Näin tulee helposti mietittyä tässä Espanjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa.

 • St. Cruz de Tenerife, Teneriffa, Kanariansaaret

  St. Cruz tunnetaan arkkitehtuuristaan, puistoistaan, ostosmahdollisuuksistaan sekä karnevaaleistaan. Kaupunki on Kanariansaarten toiseksi suurin, mutta se on onnistunut säilyttämään perinteisen espanjalaisen kulttuurinsa.

 • Arrecife, Lanzarote, Kanariansaaret

  Lanzarote on Espanjalle kuuluvan Kanarian saariryhmän itäisin saari, jonka tulivuorenpurkausten muotoilemat maisemat ovat huikeat ja karut. Lanzarote on tunnettu rannoista ja monipuolisista aktiviteeteistaan. Erityisesti golf, patikointi ja pyöräily ovat suosiossa monipuolisessa kohteessa.

 • Funchal, Madeira

  Funchal on kiinnostava yhdistelmä vanhaa ja uutta. Sen lisäksi, että ostos- ja ravintolatarjonta on laaja, pääsee kohteessa halutessaan nauttimaan myös luonnon kauneudesta. Kaupunki herää henkiin alkuillasta, kun hämärä laskeutuu ja valomeri täyttää rantaviivan.

 • Marseille, Ranska

  Jyrkkien kalkkikivikallioiden suojista löytyy Marseille, Ranskan suurin satamakaupunki. Kaupungin ykkösnähtävyys on eloisa vanha satama, jonne lipuu purjeveneitä ja risteilylaivoja ympäri maailmaa.

 • Valletta, Malta

  Jos joskus kannattaa olla laivan yläkannella, niin silloin kun laiva saapuu Maltan sisälahdelle Vallettan satamaan. Laivan saapuessa heti vanhan kaupungin kupeeseen tuntuu kuin matkustaisi 500 vuotta ajassa taaksepäin. Luvassa on huikaiseva näky!

 • Lissabon, Portugali

  Seitsemälle kukkulalle rakennettu Portugalin pääkaupunki Lissabon on mielenkiintoinen kokonaisuus ydinkeskustan moderneja kävelykatuja ja vanhankaupungin labyrinttimäisiä pikkukujia. Kaupungin keskus on kävelykatujen hallitsema Baixa-alue ja vilkas Rossio-pääaukio.