Alaska

alaskan_risteilyt

Jos etsit lomakohteeksesi jotain hieman erilaista, hyvin kaunista ja unohtumatonta, niin olet oikeassa paikassa. Alaska on kaikkea tuota – ja paljon enemmän!

Carnival Cruise Lines ja Holland America Line tarjoavat useita risteilyvaihtoehtoja Alaskan kauniissa maisemissa. Risteilyllä nautit laivan tasokkaista palveluista ja koet Alaskan parhaat puolet. Monipuolinen luonto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia ulkoilmasta ja luonnosta nauttiville matkailijoille.

Täällä voit kokea jylhiä maisemia, harrastaa monipuolisesti aktiviteetteja tai vaikkapa nähdä vilauksen kaloja narraavasta harmaakarhusta. Harrastusmahdollisuudet ovat lähes rajattomat ja voit valita varustamon laajasta retkivalikoimasta Sinulle mieleisimmät.

Alaska on Yhdysvaltojen pohjoisin ja pinta-alaltaan suurin osavaltio. Alaskassa on 710 000 asukasta alueella, jonka pinta-ala on melkein 2,5 kertaa niin suuri kuin toiseksi suurimman osavaltion Texasin. Osavaltio on erillään muusta Yhdysvalloista sijaiten luoteisessa Pohjois-Amerikassa. Maaraja sillä on idässä Kanadan kanssa.

Alaskan pääkaupunki on Juneau ja väkiluvultaan suurin kaupunki Anchorage. Alaskan alkuperäisväestöä kutsutaan aleuteiksi, ja he ovat yhdessä eskimoiden kanssa asuttaneet Alaskan rannikkoseutuja jo noin 4000 vuoden ajan.

Alaska on tunnettu runsaista luonnonrikkauksistaan, valtavista luonnonpuistoistaan sekä mittavasta öljyntuotannostaan. Täältä valtavien jäätiköiden ja suurten metsien alueelta on löydetty ja yhä edelleen löydetään arvokkaita luonnonrikkauksia kuten öljyä, maakaasua ja jalometalleja.

Alaskan ilmasto on vaihtelevaa. Osa alueesta on kosteaa ja leppoisan lämmintä, mutta varsinkin pohjoisosa hyvin kuivaa. Talvet ovat kylmiä ja kesällä puolestaan sää on miellyttävän lämmin.