Abu Dhabi, Emiraatit

Abu Dhabi on suurin Arabiemiirikuntien liiton seitsemästä emiraatista. Arabiemiirikuntien liiton pääkaupunki on myös nimeltään Abu Dhabi, ja se on Dubain lisäksi yksi maan suosikkilomakohteista. Abu Dhabin, jonka nimi tarkoittaa antiloopin isää, on vauhdikkaasti kehittyvä kaupunki. Sieltä löytyy niin ikivanhoja perinteitä kuin itämaista eksotiikkaa ja huikeita pilvenpiirtäjiä.

Myös ostoskeskukset ovat henkeäsalpaavia, ja jos kävijä pitää enemmän värikylläisistä basaareista, niin niitäkin on tarjolla.

Haluaisitko aidon itämaisen maton matkamuistoksi kotiin vietäväksi? Sellaisia löytyy basaareista. Vaatteiden ja kenkien ystäville basaarit ovat aarreaittoja. Kaupungista voi ostaa myös kultakorun rakkaalleen, ja miksipä ei vaikkapa kihlasormuksia. Niiden tarinaa voi kertoa tuleville sukupolville.

 • Doha, Qatar

  Idän eksotiikka ja ikivanhat perinteet kohtaavat täällä huippumodernin nykymaailman pilvenpiirtäjineen, ostoskeskuksineen ja luksusrantoineen.
  Qatarin Doha on täydellinen esimerkki tästä huikealla tavalla toteutetusta yhdistelmästä.

 • Dubai, Emiraatit

  On vaikea uskoa, että 50 vuotta sitten täällä asuivat beduiinit, jotka söivät taateleita ja kamelinlihaa. Löytyi öljyä, ja nyt Dubai on todellinen ennätysten kaupunki. Täältä löytyvät muun muassa maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä maailman suurin ostoskeskus Dubai Mall.

 • Muscat, Oman

  Muscat on Omanin sulttaanikunnan pääkaupunki. Sitä on kutsuttu Arabian jalokiveksi. Muscatilla ei ole varsinaista ydinkeskustaa, mutta sen sijaan kiehtova vanha kaupunki ja moderneja liikekeskuksia.